Diari digital d'Andorra Bondia

Gil deixa sense efecte la pujada de sou vista la “polèmica” que ha comportat


Escrit per: 
Redacció

La cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil, va anunciar ahir que fa marxa enrere i no s’aplicarà l’augment de sou del 22%. Segons va informar la mandatària comunal, la junta de govern va decidir deixar sense efecte l’acord pres el 30 de gener relatiu a les remuneracions dels integrants de la corporació davant la “polèmica” originada per aquesta actuació.

Tot i així, Gil vincula aquesta decisió a l’aprovació d’una graella salarial per als càrrecs polítics. En el comunicat adreçat ahir a la nit als mitjans de comunicació, remarca que amb l’entrada a tràmit parlamentari del projecte de llei de mesures de contenció de la despesa pública el Comú lauredià proposa la creació d’una taula de treball per estudiar i establir els sous dels càrrecs del Govern, el Consell General, els comuns i les entitats parapúbliques. Aquesta taula de treball hauria d’estar formada per representants del parlament, l’executiu i les corporacions. L’objectiu, segons indica Gil en la carta, hauria de ser fixar una graella salarial única “adaptada a la nova realitat i sensibilitat social” en un termini màxim de tres mesos.
Al mateix temps, la cònsol major de Sant Julià de Lòria indica que la voluntat de la corporació “no ha estat en cap moment ser insolidària i insensible amb la problemàtica que es viu al país”. En aquest sentit indica que l’augment salarial acordat pels consellers de la majoria només tenia com a objectiu adaptar les retribucions dels càrrecs electes a les seves responsabilitats. Així mateix, la mandatària comunal justifica la decisió remetent-se a l’empara de la Carta Europea de les Autonomies Locals, l’ordinació d’organització i funcionament dels comuns i la graella salarial de les corporacions, ja que són els únics instruments per regular les retribucions dels càrrecs electes.
Precisament, el comitè executiu de Demòcrates per Andorra es va reunir ahir al vespre de forma extraordinària per tractar la qüestió dels salaris, entre altres aspectes. Avui hi haurà una compareixença pública del secretari general i el president del partit.
La decisió de Gil va ser celebrada a les xarxes socials, sobretot al grup de Facebook AD800, tot i que algunes veus van continuar reclamant la seva dimissió i la dels cònsols d’Escaldes-Engordany.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte