La consellera general del grup parlamentari socialdemòcrata, Rosa Gili, ha presentat una demanda d’informació perquè  el Govern li faciliti una còpia del plec de bases del concurs nacional per a la contractació dels serveis de transport sanitari terrestre no medicalitzat que va aprovar el consell directiu del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) el 30 d’abril.
Així, posen en relleu que davant “dels dubtes i la preocupació” que genera el procés de reestructuració del transport sanitari que està duent a terme el Govern, han entrat al registre del Consell General aquesta demanda d’informació “amb l’objectiu d’aclarir tots els interrogants” que acompanyen la decisió de l’executiu. Aquest cop, Gili demana a l’executiu que li lliuri una còpia del plec de bases del concurs.
Els socialdemòcrates afegeixen que la seva demanda també té com a finalitat que l’executiu  “doni garanties que l’esmentat procés de reestructuració del transport sanitari” no tindrà una afectació negativa en la qualitat del servei a l’usuari.
Els socialdemòcrates insisteixen que tenint en compte “la constant falta de respecte del Govern a la institució del Consell General i la transcendència del procés de reestructuració del transport sanitari”, s’ha fet constar en la mateixa demanda que “agrairia que el Govern no esgotés els dies de termini reglamentari” donat que el contracte vigent de transport sanitari amb les empreses privades s’acaba el 31 de maig d’enguany.
Precisament sobre aquest termini en la qüestió del nadó que va morir a l’hospital, el ministre portaveu, Jordi Cinca, va destacar que ahir mateix es va lliurar la documentació sol·licitada i que la manca de contesta va ser donada per un error en el termini que l’executiu pensava que tenia.