Diari digital d'Andorra Bondia
Gili demana pel seguiment i el tractament dispensat als malalts de diabetis
Gili demana pel seguiment i el tractament dispensat als malalts de diabetis

Gili demana pel seguiment i el tractament dispensat als malalts de diabetis


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

La consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS) Rosa Gili ha presentat una sèrie de preguntes a què el Govern haurà de respondre de forma escrita mitjançant les quals vol ampliar la informació sobre el seguiment que es fa al país dels malalts afectats de diabetis. La parlamentària demana tant aspectes tècnics sobre els protocols d’atenció als pacients com la utilització de determinats tractaments.  
L’escrit, tramitat ahir a Sindicatura, recull una llarga bateria de qüestions vinculades al tractament dels pacients afectats per aquesta patologia. Així, demana pels protocols generals de seguiment de les persones hospitalitzades, tant de dia com de nit, i si són diferents en el cas de l’atenció pediàtrica. També vol saber si l’hospital disposa d’“una màquina pediàtrica d’analítiques” i quin és “l’interès sanitari” i per als malalts que suposaria  tenir-ne una, així com el cost. A més, demana saber el nombre d’analítiques fetes a menors durant el 2016.
Gili continua preguntant pels equips d’infusió subcutània contínua d’insulina. Així, demana quants han estat reemborsats per la Seguretat Social des que van ser inclosos dins la cartera de prestacions el 27 de febrer del 2013. El mateix vol saber pel que fa als equips de monitorització contínua de glucèmia. Sobre els dos aparells, a més a més, reclama que s’expliqui si s’han utilitzat en atenció hospitalària, així com “l’interès sanitari” que aporten i “què suposen per als pacients”. La consellera, que també demana pels controls capil·lars, pregunta per quantes persones s’han beneficiat d’aquests aparells i si els utilitzen de forma continuada.

 

Gili
malalts
diabetis
seguiment
tractament

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte