Diari digital d'Andorra Bondia
La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili.
La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili.

Gili descarta eliminar la mitja hora gratuïta dels aparcaments


Escrit per: 
Agències / Foto: L. G.

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, descarta seguir les passes del Comú d’Andorra la Vella i eliminar la mitja hora gratuïta dels aparcaments públics. “Incrementar les tarifes dels pàrquings i eliminar la mitja hora gratuïta no suposarà un efecte dissusiu perquè la gent deixi d’agafar el cotxe, hem de trobar altres alternatives, com per exemple la proposta del transport per cable, tot i que som sabedors que es tracta d’una iniciativa a llarg termini”, argumenta en una entrevista a l’Agència de Notícies Andorrana (ANA). En aquest sentit, assegura que en el seu cas fins i tot han decidit abaixar preus “perquè considerem que amb la situació econòmica que tenen les famílies no podem optar per apujar el preu dels serveis”.

Precisament, i en relació amb les places d’aparcament que hi ha a Escaldes, admet que “quan hi ha moltíssima gent és complicat” aparcar, també perquè a la parròquia veïna també s’han perdut places, però que s’està treballant per “ampliar disponibilitat i gestionar-la millor”. Com a exemple cita “uns panells que indicaran les places disponibles a cada pàrquing, la qual cosa aportarà facilitats i evitarà que es facin cues”. També s’incrementarà el nombre de places a l’aparcament del Fener 1 i recorda que hi ha engegat el projecte de l’aparcament de l’Església, que també suposarà una millora a la zona.

Igualment, cal afegir-hi l’aparcament de l’Escalé, a la part alta. La corporació liderada per Gili va decidir revisar el projecte que havien deixat els seus antecessors perquè “vam considerar que podia portar molts problemes”, començant per la inversió, “que podia hipotecar-ne d’altres a la parròquia perquè s’enfilava entre els 12 i els 15 milions d’euros”, a més d’algunes clàusules que “ens esgarrifaven una mica”, com la que fixava que si en termini marcat no s’acabava l’obra, “la corporació ho perdria tot”. Per això recorda que es van emprendre converses amb els privats per assolir un altre acord. “Hem arribat a l’acord de plantejar-ho com una concessió i això és genial, el pàrquing hi serà, i acabarà, al cap d’uns anys, sent propietat de la corporació”.

Sobre la relació amb els consellers de la minoria assegura que “sempre els hem volgut incloure en tots els acords i traspassar de manera molt clara la informació” perquè “representen una part molt important de la població escaldenca”. Tot i que considera que “ens portem bé amb ells”, lamenta algunes declaracions fetes perquè “estan forta de lloc”. En aquest sentit demana “lleialtat” i que aquests episodis siguin “anecdòtics”. Per això demana “una oposició constructiva, que pensi en la parròquia i no en la mediatització de certes polèmiques que no hi haurien de ser”. 

Gili
mitja hora
gratuïta
aparcaments

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Trobo molt correcte. Quan acabi aquesta faena de Cònsul, vostè podría dirigir molt mes bé la Cass; els cotitzants ja jubilats que ja treballllaban als anys 70 cobrem just 1.000 € i no tots, apenas per sobreviure. Voldria veure quan cobren els administratius que van treballar desde els anys 80. Vostè segurament trobaria una solució a aquest problema. Nosaltres també vam fer pujar al país. S.U.P. Solució ja.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte