Diari digital d'Andorra Bondia
Jordi Font i Susana Vela, han presentat la llista del PS a Escaldes
Jordi Font i Susana Vela, han presentat la llista del PS a Escaldes

Gili dona la campanada sorpresa en la disputa entre quatre candidatures


Escrit per: 
P.G.

Fins ahir al migdia, límit de presentació de candidatures, al Comú d’Escaldes no se sabia qui aniria de cap de llista del Partit Socialdemòcrata i si hi hauria una quarta candidatura. Finalment es van desvelar les dues incògnites. Rosa Gili va renunciar ahir com a consellera general i va fer pública la candidatura que encapçala amb Joaquim Dolsa com a número dos al PS. La segona incògnita revelada va ser la presentació de Terceravia, el candidat que l’encapçala, Jordi Rubia, va confirmar que va ser el mateix diumenge quan es va decidir crear aquesta llista. 
L’escenari polític d’Escaldes per al 15-D es presenta amb quatre llistes. Demòcrates+Independents, que encapçala Miquel Aleix i Núria Barquín com a candidats a cònsol major i menor, respectivament.  Repeteixen només de la darrera candidatura demòcrata Jordi Vilanova i Laura Lavado. Una llista que Aleix qualifica de “continuista dels darrers mandats anteriors que han fet d’Escaldes un mirall d’avançament per a altres parròquies i per al país”, va dir.  
Per la seva banda, Gili, va reconèixer l’efecte sorpresa que va tenir ahir la publicació de la seva candidatura “i espero donar una altra campanada el 15 de desembre”, va dir. Gili va titllar el seu equip de “potent”. Qui ha estat consellera des de l’oposició, Cèlia Vendrell, ocupa el tercer lloc seguida de Magda Mata. Gili considera que el mapa a quatre partits per a les pròximes eleccions afavorirà el PS, que segons assegura “és l’únic partit d’àmbit de progressisme i de canvi”. Gili va reconèixer que li havia costat deixar la cadira de parlamentària, “però porto molts anys a l’oposició fent front a una majoria absoluta amb poc retorn a les nostres propostes”.
Unió per Escaldes-Engordany, la coalició pactada pels Liberals d’Andorra i Progressistes-SDP que encapçala Higini Martínez-Illescas acompanyat per Jordi Moreno, com a número dos, tenen Isabel Zoppetti i Marc Gonzàlez com a candidats progressistes. Martínez-Illescas va remarcar que la llista és paritària i  va criticar DA per no voler pactar amb ningú. “Els pactes són programes que sumen per fer avançar la parròquia, ells s’ho perden si volen anar en solitari”, va reblar.
Finalment, Jordi Rúbia, candidat per Terceravia, que es presenta amb Beatrice Grougnet com a número dos, va remarcar que l’objectiu “és arribar al màxim de persones i que ens vegin com una possibilitat”.

Gili
Comú
escaldes
quatre
candidatures
campanada
sorpresa

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte