El seu ja expartit li retreia dilluns a Rosa Gili que no aclarís els motius de les divergències apuntades com a justificació per deixar la formació, també ahir el conseller general socialdemòcrata, Jordi Font, reiterava que no coneixia cap desavinença i li retreia que no les especifiqués. Però la cònsol major d’Escaldes no canvia la seva decisió i insisteix que no donarà detalls més enllà de reiterar que són “divergències de fons i forma de fa temps”. 

“Crec que no toca baixar a aquestes coses. Amb les persones puc parlar, però venir a esbombar coses internes no toca”, ha sentenciat. De la mateixa manera, ha quedat clar que no preveu repensar-se la decisió. “Tinc molts bons amics al PS i no tinc cap problema amb les persones. Però una dimissió és una dimissió”, ha afirmat. Gili ha admès que no se sentia còmoda al PS i que va optar per la baixa perquè “no vols perjudicar ningú ni vols que t’intoxiqui a tu. Que facin el seu camí sense que el fet de tenir divergències perjudiqui”.

Per la seva banda, Jordi Font, ha reconegut que la situació és “poc agradable”, però que “pot passar i ha passat”. Amb tot, ha insistit que “no conec cap desavinença, no n’he percebut, ni personal ni política”, per la qual cosa considera que “quan algú manifesta desavinences les ha d’especificar”. Igualment ha lamentat que l’aposta per Gili a les comunals no els hagi sortit bé. “Quan tenim una persona com la Rosa que va donar un resultat extraordinari com a consellera ens semblava que com a cònsol seria el mateix i no, ens vam equivocar, les funcions no són les mateixes”, ha expressat, posant com a exemple una experiència personal: “he agafat el millor paleta que tenia a l’empresa per cobrir un lloc d’encarregat i resulta que perds el millor paleta i no tens un bon encarregat”. Tot i així, ha evitat criticar la tasca comunal apuntant que amb la situació de pandèmia “és agosarat” criticar.

També el president del grup parlamentari demòcrata, Carles Enseñat, s'ha referit a la qüestió. Deixant clar que és una “decisió personal” i que a DA “no en coneixem la lletra petita”, sí que ha volgut “constatar que el PS deixa de tenir representació comunal” i que per tant “s’obre una nova realitat”. Així, ha manifestat que intentaran “implicar aquelles veus comunals” que no tenen representació parlamentària.

Finalment, el cap de Govern, Xavier Espot, preguntat també per la qüestió ha indicat que “no em correspon valorar qüestions que afecten la disciplina interna d’un partit que no és el meu”, tot i que va garantir que el Govern seguirà col·laborant “lleialment” tant amb el grup parlamentari del PS com amb el Comú d’Escaldes.