Diari digital d'Andorra Bondia
Gili pregunta pels treballs del pla de pensions de la funció pública
Gili pregunta pels treballs del pla de pensions de la funció pública

Gili pregunta pels treballs del pla de pensions de la funció pública


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

La consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS), Rosa Gili, vol que el Govern expliqui els motius de tres adjudicacions de treballs d’assessorament vinculats al pla de pensions de la funció pública. Aquests encàrrecs, entre tots, sumen una despesa de gairebé 316.000 euros, tenint en compte que un dels tres  treballs suposa un pagament de més de 3.600 euros al mes durant sis anys, segons ha anunciat la formació en un comunicat. 
Per això ha presentat una demanda d’informació i una bateria de preguntes escrites, mitjançant les quals vol que l’executiu aclareixi en què consisteixen les tasques contractades, així com les motivacions. A la vegada, també vol saber si es consideren vàlids els assessoraments que, en el seu dia, el gabinet demòcrata va contractar per elaborar la llei que creava el sistema de jubilacions. 
En el primer dels escrits, la demanda d’informació, Gili sol·licita, en primer lloc, la “còpia del contracte de l’assessorament jurídic relacionat amb la redacció de la modificació de la llei qualificada de creació i regulació del pla de pensions de la funció pública, adjudicat a la Societat Arqués Ribert Junyer Advocats, SL i publicitat al BOPA del 20-12-2017”. També sol·licita el “contracte de serveis d’assessorament per a la transformació dels complements de jubilació dels funcionaris de l’Administració General, adjudicat a la societat CA Vincles Actuarial SLU i publicitat al BOPA del 20-12-2017” i, a l’últim, una “còpia del contracte de treballs d’assessorament en temes de valoració dels compromisos i obligacions que es reconeixen als funcionaris en concepte de jubilació, adjudicat també a CA Vincles Actuarial SLU  i publicitat al BOPA del 20-12-2017”.
Quant a les preguntes, fan referència, justament, a aquests tres encàrrecs fets des del Govern. Primer, es recorda que els tres edictes suposen importants quantitats de diners públics: 28.989,87 euros, en el primer cas; 3.657,50 euros mensuals durant sis anys, en el segon; i 23.512,50 euros, en el tercer. 
Per això, es fan diverses preguntes que l’executiu haurà de respondre per escrit. Es demana, per exemple, “explicació precisa” dels encàrrecs fets i, en el cas de l’efectuat a Arqués Ribert Junyer Advocats, es demana si “vist l’import de l’adjudicació de gairebé 30.000 euros, s’ha demanat l’elaboració d’una llei nova?”. 
Gili també vol saber “quins estudis, auditories i assessoraments es van demanar en el moment de l’elaboració de la Llei qualificada de creació i 
regulació del pla de pensions de la funció pública”, així com el 
cost de cadascun i a quines 
empreses es van adjudicar. En tots els casos, es puntualitza també que es vol “una explicació precisa”.
La consellera demana “quines raons justifiquen que el Govern efectuï ara aquestes noves contractacions” i si “hi ha algun fet sobrevingut que invalidi o qüestioni les previsions fetes en aquell moment”. Al mateix temps, qüestiona l’executiu per “quines qüestions no poden ser tractades directament pels Serveis Jurídics de Govern i pel ministeri d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions”. 

Gili
pregunta
Funció Pública
treballs
assessoraments
pla de pensions

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte