Diari digital d'Andorra Bondia
La consellera del PS, Rosa Gili.
La consellera del PS, Rosa Gili.

Gili pregunta sobre els motius dels canvis en el calendari laboral


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El Partit Socialdemòcrata (PS) vol que el Govern expliqui els motius del canvi en el calendari laboral, que permetrà a empreses no vinculades amb el turisme obrir en dies considerats festius. En l’escrit tramitat a Sindicatura, la consellera general Rosa Gili recorda que ara fa una setmana “el Govern va anunciar canvis en el decret del calendari laboral per a l’any 2018 amb l’objectiu de permetre treballar en dies festius, de manera excepcional, en sectors no relacionats directament amb el turisme”. Així, es preveu que “les empreses puguin obrir aquestes jornades amb l’autorització prèvia del ministeri competent, i, també que, per motius d’urgència, es pugui emprar un procediment de comunicació posterior”. 

Gili demana, en primer lloc,  que Govern expliqui “quins són els motius pels quals s’ha constatat que cal fer aquesta modificació del calendari laboral” i “quines empreses i/o sectors han demanat aquesta possibilitat i amb quins arguments”. També vol saber “a quants assalariats pot afectar aquesta modificació”. La parlamentària  pregunta “què entén com a motius de necessitat justificada” i com a “motius d’urgència”, i que s’expliqui “en quines situacions es pensa” per a aquest darrer supòsit. A l’últim, vol saber “quines sancions es poden aplicar en cas d’abusos o mala praxi” i vol que s’avanci si es preveu que aquesta possibilitat ja quedi establerta per a anys posteriors”.

Gili exposa que no entenen el perquè d’aquesta decisió. A més, adverteix que “ens preocupen les afectacions d’aquesta disposició amb relació als treballadors” i posa en relleu que “la conciliació familiar ja és complicada al país” i que, al seu parer,  “amb mesures així pot resultar cada cop més perjudicada”.

Gili
pregunta
motius
canvis
calendari
laboral

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte