Diari digital d'Andorra Bondia

Govern diu ‘sí’ al terreny i pressuposta les escoles de Canillo en 14 milions


Escrit per: 
Redacció/Foto: M.T.

El Govern ha acceptat els terrenys de 5.804 metres quadrats annexos al càmping Pla que el Comú de Canillo ha posat a la seva disposició per construir les noves infraestructures educatives d’aquesta parròquia.

Després que el cònsol major de Canillo, Enric Casadevall, va signar el 12 de juliol una permuta per obtenir els terrenys, el Govern ha acceptat la cessió motivat per la idoneïtat del terreny. De fet, el cònsol canillenc, en l’oferiment fet al cap de Govern per carta, destaca que és un lloc idoni “tant per la seva estructura com per la seva ubicació, les seves característiques i la seva connexió amb els vials més importants, aspectes que afavoreixen que es pugui plantejar la construcció de forma immediata”.
Ara les dues administracions han de signar un conveni, després que el Comú faci la cessió formal del terreny al Govern i aquest l’accepti. Aquesta signatura tindrà lloc un cop la corporació hagi tornat a definir la unitat d’actuació urbanística a la zona on es troba el terreny en què es construirà les escoles.
Des del ministeri d’Educació i Cultura s’ha pressupostat el projecte per al 2011 en 14 milions d’euros, una quantitat que correspon al total de l’obra i que estarà dividida en diversos plurianuals. Una vegada s’hagi fet els estudis tècnics del terreny que ha d’acollir el centre escolar, caldrà preparar i convocar el concurs per escollir el projecte i l’arquitecte que el desenvoluparà. La previsió inicial és que l’escola pugui estar construïda dins un termini màxim de quatre anys.
La nova ubicació de les escoles permetrà l’eliminació definitiva dels mòduls prefabricats en els quals estudien actualment alguns dels alumnes que estan escolaritzats a la parròquia de Canillo. El nou centre estarà dimensionat per a una capacitat de quatre-cents alumnes aproximadament.
Així mateix, segons destaca la nota feta pública per l’executiu, el Govern valorarà properament la demanda del Comú de destinar les edificacions on es troben les escoles de la parròquia a la corporació per a finalitats d’interès públic i social.
Per la seva part, Casadevall va valorar positivament la decisió del Govern i el va animar a començar les obres al més aviat possible, ja que les escoles de Canillo són les úniques que encara funcionen amb mòduls prefabricats

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte