Diari digital d'Andorra Bondia
Gallardo amb altres membres del Govern i consellers generals al parlament.
Gallardo amb altres membres del Govern i consellers generals al parlament.

Govern fa el ‘mea culpa’ amb els actius digitals però no rectifica


Escrit per: 
Mireia Suero Comellas / FOTO: Facundo Santana

“Estèticament, els noms i moments s’haurien pogut tramitar d’una altra manera. Ho hem anotat. Però no hi ha cap voluntat de suplantar rols o envair competències.” Així s'ha referit aquest dilluns el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, a la polèmica adjudicació d’uns treballs d’assessorament relatius a la proposició de llei d’actius digitals. Gallardo ha defensat que l’objectiu de l’Executiu amb aquesta decisió ha estat posar a l’abast dels grups parlamentaris els elements necessaris per millorar el text, en cas que ho considerin convenient. Això és el que s’ha fet en aquesta ocasió com en tantes d’altres, ha remarcat.

Així doncs, el Govern no farà marxa enrere en l’adjudicació al bufet d’advocats Cases & Lacambra pels treballs d’assessorament en l’esmentada llei i Gallardo ja ha assenyalat que el que toca ara és centrar-se en el text perquè el resultat sigui el millor possible.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa no considera que el rebombori generat arran d’aquesta adjudicació pugui espantar els inversors forans. Remarca que són “batalles polítiques internes”, que no transcendeixen a nivell internacional i que “s’esvaeixen el dia en què el text està aprovat”. Gallardo ha destacat que el risc d’espantar la inversió podria donar-se si el text no tingués la màxima garantia ni estigués alineat a les noves tendències dels actius virtuals. Per tot plegat ha declarat que “el que em preocuparia és que no fóssim capaços entre tots de treure el millor text possible” quan s’ha detectat els actius digitals com a sector clau per diversificar l’economia.

Gallardo també ha parlat de l’informe de l’OACI sobre el projecte de l’aeroport de la Cambra de Comerç. Ha dit que aquest estudi ha d’arribar “aviat” i que a partir d’aquí Govern prendrà una decisió sobre la infraestructura, tal com havia avançat.

 

actius digitals
llei d'actius digitals

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte