Diari digital d'Andorra Bondia
Els caps de llista de la territorial ordinenca, Jordi Jordana i Guillem Casal.
Els caps de llista de la territorial ordinenca, Jordi Jordana i Guillem Casal.
La cap de llista demòcrata a Ordino, Berna Coma, ha insistit en el compromís del partit amb el sector primari.
La cap de llista demòcrata a Ordino, Berna Coma, ha insistit en el compromís del partit amb el sector primari.
El cap de llista encampadà, Jordi Torres, ha posat la Spartan Race com a exemple d'esdeveniment esportiu internacional que ha de seguir potenciant el Comú.
El cap de llista encampadà, Jordi Torres, ha posat la Spartan Race com a exemple d'esdeveniment esportiu internacional que ha de seguir potenciant el Comú.
Les candidates de la territorial laurediana, Carol Puig i Núria Rossell s'han compromès en nom de DA a ampliar la gossera i la gatera.
Les candidates de la territorial laurediana, Carol Puig i Núria Rossell s'han compromès en nom de DA a ampliar la gossera i la gatera.

Govern i Comú cofinançaran el nou CAP de Canillo, assegura Casal


Escrit per: 
Redacció / Fotos: Demòcrates

Els dos candidats de la llista territorial de Demòcrates a Canillo, Guillem Casal i Jordi Jordana, han explicat aquest matí el programa del partit en matèria sanitària davant del nou CAP de la parròquia, encara en construcció:. "La salut i el benestar és un dels eixos principals del nostre país", ha defensat Casal, per això l'aposta és "cofinançar" -Govern i Comú- el nou CAP de Canillo, per oferir "uns espais més adequats i moderns, també un millor servei" a la població de la parròquia. A més, el seu emplaçament, a la plaça del Prat del Riu al centre del poble, "li donarà vitalitat". Segons Casal, el nou CAP tindrà un cost d'1,2 milions d'euros.

Pel que fa Encamp, la territorial d'Units per al Progrés + Demòcrates + Independents d'Encamp ha refermat l'aposta pel turisme esportiu i familiar de qualitat a la parròquia. El número 1 de la llista, Jordi Torres, ha posat en relleu que, "juntament amb el Comú d'Encamp, estem implementant moltes accions i esdeveniments per fomentar-ho encara més". Torres ha destacat l'Spartan Race, competició que es realitza al poble d'Encamp i que "dona molta activitat". Paral·lelament, també es continuarà fomentant l'organització d'esdeveniments al Pas de la Casa per posicionar-la com "un destí turístic de qualitat", sempre mantenint la qualitat de vida dels seus ciutadans.

De la seva banda, la cap de llista de Demòcrates + ACO d'Ordino, Berna Coma, s'ha compromès a acompanyar "amb tot el que faci falta" el sector agrícola i ramader. Un sector que té molt pes a la parròquia i així ha de seguir sent, "perquè és essencial per a la conservació dels nostres paisatges i de la nostra qualitat de vida". Així, es treballarà per garantir el relleu generacional, s'ampliaran els ajuts i també es potenciaran els productes autòctons d'Andorra. Són accions que també contribueixen "a frenar el creixement urbanístic", ha defensat Coma, acompanyada de les candidates Sandra Codina i Meritxell Rabadà, i dels de la llista nacional Gemma Riba i Joan Martínez Benazet.

A la capital, la número 1 de la llista de Demòcrates + Liberals d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha anunciat que el Govern comptarà amb un Ministeri de Turisme i Comerç la propera legislatura, si la ciutadania fa confiança a DA el 2 d'abril. "El comerç del nostre país ha d'estar totalment lligat amb el turisme", ha manifestat, i també és una manera de donar-li "el pes que mereix". Paral·lelament, Marsol ha defensat que les associacions de comerciants entrin a formar part d'Andorra Turisme: "se les ha d'escoltar i han de poder fer les seves aportacions".

El candidat de la llista de Demòcrates + Liberals de Sant Julià de Lòria, Joan León, acompanyat de les candidates de la nacional Carol Puig i Núria Rossell, s'ha compromès a ampliar la gossera i la gatera nacionals, una mesura "essencial per garantir el benestar animal". León ha explicat que ja s'han fixat crèdits extraordinaris de 450.000 euros per a la reforma de les instal·lacions (espais interiors i exteriors) i puguin així ampliar la seva capacitat. El lauredià també ha defensat l'emplaçament actual -des d'on s'ha fet l'acte-, i més tenint en compte que té espai per ampliar-se i poder acollir els animals abandonats o sense amo.

Finalment, la candidatura de Demòcrates + Acció ha citat els mitjans a la plaça dels Dos Valires d'Escaldes-Engordany, el punt de producció de la xarxa de calor i de fred que es va inaugurar la tardor passada per donar servei a la zona del Clot d'Emprivat. La llista s'ha compromès a "potenciar i ampliar la xarxa perquè més població escaldenca se'n pugui beneficiar", fent-la pujar cap al carrer del Parnal, l'avinguda de les Escoles i la part alta, ha detallat el número 2 Marc Magallón. El candidat ha defensat que es tracta d'un sistema "més sostenible que les calefaccions individuals" i també la manera de no "tensar tant la producció d'electricitat"

Eleccions generals 2023
demòcrates

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte