El servei d’Atenció al Consumidor ha rebut i registrat en el període comprès entre el 7 de maig i el 2 de setembre quatre reclamacions i dues consultes en relació amb una agència de viatges.

En un dels casos un client va contractar un viatge combinat amb l’agència, la prestació del qual no es va portar a terme donat que el proveïdor de l’agència formava part del grup Orizonia, que va aturar les seves activitats sense avís previ. No obstant, l’agència de viatges andorrana va pactar amb el client el retorn dels diners, un fet que, ara per ara, encara no ha complert.
Un altre consumidor, després d’haver estat diagnosticat d’una malaltia greu, va sol·licitar l’anul·lació del viatge. L’agència li va manifestar que li tornaria els diners, però aquest retorn encara no ha estat efectiu.
Un altre cas fa referència a un consumidor que va contractar i pagar uns bitllets d’avió, però el servei no es va prestar, presumiblement perquè l’agència no els hauria pagat al seu respectiu proveïdor.
En un altre cas, el client havia pagat els bitllets per a un vol transoceànic però l’agència li va comunicar que s’havia cancel·lat i, segons afirma el consumidor, no està disposada a retornar-li l’import pagat.
A banda d’aquestes reclamacions escrites, han rebut dues consultes més. Les reclamacions es troben en procés de tramitació, el servei busca la informació disponible, proposarà una mediació i, si es constaten indicis suficients d’infracció administrativa, cursarà expedient sancionador. I si hi hagués indicis de delicte es posaria en coneixement de la fiscalia.

Remodelació de Rocafort
D’altra banda, el consell de ministres va aprovar ahir adjudicar a Copsa les obres de remodelació de l’avinguda Rocafort, entre la zona coneguda com les Arades i el Comú. S’eixamplaran les voreres i es passarà a dos carrils, eliminant el reversible, i a més s’aprofitarà per fer el col·lector i els treballs de separativa de les aigües, que aniran a càrrec del Comú lauredià. Les obres tindran un cost de 617.782 euros, 83.473 dels quals aniran a càrrec de la corporació. El termini d’execució de les obres serà de 29 setmanes.
El ministre portaveu, Jordi Cinca, va explicar que l’executiu continua treballant per resoldre el finançament de les dues fases que queden per fer del vial lauredià i també les alternatives al projecte inicial, perquè el cost no sigui tan elevat. Així, va reiterar que les dues fases restants per a la circumval·lació de Sant Julià estan totalment “supeditades” a trobar el finançament necessari i que per això s’estan “explorant” quines possibilitats hi ha per poder tirar endavant el projecte.
El consell de ministres celebrat ahir també va servir per adjudicar els treballs per avaluar la situació financera de les entitats esportives. Els treballs tindran un cost de 20.640 euros i les conclusions han de permetre determinar les mesures correctores a aplicar com a pla de millora.