Ho ha anunciat el cap de Govern, Xavier Espot, en el discurs inaugural i ho ha detallat posteriorment en declaracions als mitjans el ministre de Turisme, Jordi Torres: el Govern està treballant en una llei de turisme que reguli totes les activitats del sector amb la finalitat de "conservar i protegir els nostres atractius turístics". El marc escollit per a l'anunci ha estat el Congrés de turisme de neu, muntanya i benestar que ha donat avui el tret de sortida al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. La parròquia amfitriona de l'esdeveniment és Encamp que acollirà els participants durant el cap de setmana. Segons s'ha informat, hi participen un total de 400 inscrits de 16 nacionaltats diferents.

Tal com ha explicat Torres, el primer esborrany de la llei de turisme, que "ja està molt avançat", estarà enllestit a finals d'aquesta primavera. La norma tindrà en compte la sostenibilitat i elements com el benestar i la integració. Quant al contingut de la llei, Torres ha indicat que recollirà moltes de les normatives que ja s'estan aplicant i també altres qüestions com ara "com han de ser els allotjaments i els habitatges d'ús turístic", tenint en compte que "hi hauria una problemàtica social molt important".

La intenció de l'Executiu és que sigui "una llei molt transversal". Ara mateix ja es té l'índex i s'està començant a elaborar. En aquest sentit, ha recordat que es tracta d'una proposta inclosa en el programa electoral de Demòcrates. Per fer gala d'aquesta transversalitat, el titular de Turisme ha expressat la voluntat del Govern que la llei es faci dins d'un procés "molt participatiu", amb la implicació de tots els grups parlamentaris que formen part de la comissió d'economia perquè sigui una llei "el més consensuada possible".