Diari digital d'Andorra Bondia

Hondures monopolitza la segona jornada de la Cimera iberoamericana


Escrit per: 
Agències


La condemna al cop d’Estat a Hondures i el reconeixement o no dels comicis celebrats el cap de setmana passat van centrar ahir la segona jornada de la 19a Cimera iberoamericana, que s’ha dut a terme a l’hotel Miragem d’Estoril i en la qual ha participat el cap de Govern, Jaume Bartumeu.

Finalment, els mandataris van optar per fer una declaració conjunta de tots els països condemnant el cop d’Estat, però van passar de puntetes la celebració de les eleccions del cap de setmana passat, que no tenien el suport de la comunitat internacional i que van ser també el principal punt de divergència entre els països membres de la Cimera iberoamericana.
Les conclusions de la cimera també van fer èmfasi en la importància de la innovació i el coneixement com a prioritats dels estats membres de la comunitat iberoamericana. Una importància que es tradueix en totes les àrees i que ha de combatre l’atur i la pobresa.
En aquest sentit, els participants en la trobada d’Estoril van destacar la importància que la crisi mundial ha tingut en tots els debats que han tingut lloc en el marc de la cimera. El medi ambient i el canvi climàtic també van ser altres aspectes que es van debatre en el transcurs de la cimera, de manera que es va ressaltar la importància de poder arribar a un acord de cara a la decisiva reunió sobre el canvi climàtic que se celebrarà a Copenhaguen (Dinamarca).

Establiment de relacions amb l’Uzbekistan

En el marc de la 17a sessió del consell de ministres de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE), que se celebra a Atenes (Grècia), el ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, va mantenir ahir una trobada bilateral amb el ministre d’Afers Exteriors de la República de l’Uzbekistan, Vladimir Norov, durant la qual van signar el protocol relatiu a l’establiment de relacions diplomàtiques entre el Principat d’Andorra i la República de l’Uzbekistan. En la reunió, Espot i Norovi també van acordar promoure les relacions bilaterals en l’àmbit econòmic i turístic.
Així mateix, Espot, que en el seu discurs va felicitar la presidència grega de l’OSCE pel seu excel·lent treball durant aquest any, va mantenir una reunió amb el director polític del ministeri d’Afers Exteriors de Bèlgica, Jean-Arthur Regibeau, per parlar de les relacions d’Andorra amb Europa de cara a la presidència belga de la UE el segon semestre del 2010.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte