Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment del debat d’ahir.
Un moment del debat d’ahir.

Identificats uns vint problemes sobre relacions internacionals i transport


Escrit per: 
Redacció/Foto: Andorra: reptes de futur

La segona sessió de l’espai de debat i reflexió emmarcat en les taules Andorra: reptes de futur celebrada ahir va estar dedicada a les relacions internacionals i al desenclavament físic. Entre els participants es van identificar una vintena de problemàtiques que afectaran Andorra els pròxims 25 anys en aquests dos àmbits. D’entre els reptes principals destaquen la implementació de l’acord d’associació amb la Unió Europea, un desenclavament físic que sigui alhora sostenible i equilibrat a l’hora de millorar les comunicacions tant cap a França com cap a Espanya, o la necessitat de continuar fent pedagogia per explicar els aspectes més positius del model andorrà i per continuar trencant tòpics sobre la imatge del Principat.

Al llarg de la sessió, es va avaluar quin grau de consens genera cadascuna d’aquestes problemàtiques i es va discutir quin grau de prioritat se li dona a cadascun dels reptes identificats. En la sessió hi van prendre part una quinzena de participants provinents de la representació dels coprínceps, del Consell General, del Govern, dels comuns i del món associatiu, així com experts en la matèria.

La pròxima reunió, que tindrà lloc d’aquí a quinze dies, consistirà a explorar quines són les millors solucions per donar resposta als reptes identificats a la sessió d’avui. El document amb totes les problemàtiques provades i amb els graus de consens i de prioritat de cadascuna d’elles estarà disponible a partir de demà a Visc.ad.

Fins ara, hi ha hagut sessions de l’espai de debat i reflexió de transició energètica, medi ambient i canvi climàtic, i d’administracions públiques. Els espais de reflexió estan oberts a les institucions públiques, als actors socials i econòmics i a la ciutadania, perquè junts reflexionin i debatin sobre els reptes de futur del territori, la societat, l’economia i la política andorrana.

problemes
relacions internacionals
transport

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte