Diari digital d'Andorra Bondia
Un instant de la reunió del Consell Econòmic i Social.
Un instant de la reunió del Consell Econòmic i Social.

“Insuficient” pels sindicats i la patronal vol mesures fiscals


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: Facundo Santana

A la sortida de la reunió del Consell Econòmic i Social, els representants de sindicats i patronal van fer una primera valoració de la proposta governamental. El secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, va assegurar que “estem d’acord amb totes les mesures, però pensem que són insuficients pel gran problema que travessa la societat andorrana”. En aquest sentit consideren que “el Govern s’ha de posar les piles molt més sobre un problema estructural com el del sistema impositiu o de l’habitatge”. Ubach va insistir que, com ja defensen fa temps, “cal agafar el toro per les banyes i començar a plantejar si el sistema impositiu d’aquest país és el just i més adequat”, per la qual cosa va avançar que presentaran noves propostes per aconseguir que “qui més guanya, més contribueixi”. Igualment, considera que hi ha molt camí per recórrer en el camp de l’habitatge. “Estem disposats a treballar conjuntament per trobar solucions que siguin efectives i no només pedaços”.

Per la seva banda, el president de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), Gerard Cadena, va indicar que es donaran 15 dies per valorar les mesures i si cal fer noves aportacions, ja que consideren que hi ha accions que no s’han posat sobre la taula que podrien ajudar. En aquest sentit va apuntar a “mesures fiscals” com ara la bonificació d’un 50% de l’IRPF dels salaris d’entre 24.000 i 40.000 euros, un fet que suposaria “un estalvi per a la gent i per tant seria bo que es pogués implementar”. També va apuntar la possibilitat de rebaixar encara més la pressió fiscal sobre el lloguer de pisos i que l’increment del sou sigui en funció de la inflació subjacent.

Preguntat sobre la trobada, el cap de Govern va voler evitar entrar en un creuament d’opinions però va considerar que en general la rebuda de les seves propostes havia estat “relativament positiva” i va insistir en la voluntat d’escoltar totes les propostes que puguin fer els agents implicats per aconseguir les accions més adequades. Amb tot, va assegurar que si una cosa havia quedat clara és que “tots estem d’acord que calen mesures per millorar la capacitat adquisitiva dels ciutadans”.

sindicats
patronal
mesures fiscals

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Quan dones feina a nouvinguts que ni tan sols saben d’on venim….. això si, parlar de igualtat, de sexualitat no binaria i independentisme,….. cada dia.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte