Diari digital d'Andorra Bondia
Rosa Gili durant la seva intervenció en la reunió de poble d’ahir.
Rosa Gili durant la seva intervenció en la reunió de poble d’ahir.

Joaquim Dolsa: “Una bufanda taronja no et converteix en Superman”


Escrit per: 
Meritxell Prat

Si algú esperava comprovar la força que pot arribar a tenir la candidatura del PS en els comicis del dia 15, la reunió de poble d’ahir no li va ser un bon termòmetre. Amb una sala d’actes del Comú d’Escaldes més buida que plena (potser una seixantena de persones a tot estirar), la llista liderada per Rosa Gili es va presentar en societat, va desgranar les principals propostes que porten al programa i poca cosa més. L’únic que va deixar un pèl de banda els projectes per centrar-se en la crítica va ser el número 2, Joaquim Dolsa, que va utilitzar els seus minuts davant el faristol per parlar del bluf, que des del seu punt de vista, ha estat el projecte de DA.  “Van començar amb molts globus, moltes bufandes taronja i molta energia, però s’ha quedat en no res. Molt màrqueting i poc més”, va etzibar.

Aquest inici li va servir per reprendre també les paraules del cap de Govern, Xavier Espot, en què va dir que potser no tots els candidats estaven suficientment preparats. “Sortir al carrer amb una bufanda taronja no et converteix en Superman”, va afirmar, per començar a enumerar tot allò en què han fallat els demòcrates i que ha fet que “ni en l’àmbit nacional ni el comunal no s’hagi estat massa a l’altura”. El The Cloud, un edifici a l’avinguda del Pessebre -el de l’antic escorxador- “que sembla que els candidats de DA van descobrir ahir”, la poca protecció dels béns d’interès cultural com Casa Trenella, les postures divergents del Govern i el comú sobre l’heliport, “sembla que vulguin quedar bé amb tothom i a la vida no pot ser”, o el fallit CIAM. “Havia de ser el projecte estrella de Toni Martí, però si no ets bo o ets mediocre, les coses les fas mediocrement”, va sentenciar. 

També va alertar de l’oportunitat perduda amb la reforma del POUP, que va defensar que s’havia d’haver consultat al poble i que “si ha de ser el Manhattan dels Pirineus, hi trobo a faltar Central Park i el Times Square deu ser la plaça Coprínceps”.

I fins aquí el més animat de la nit. Abans que ell, promeses de donar més pes a l’oposició, un ‘no’ clar a l’accés rodat a la vall del Madriu i a l’heliport, i el gran mantra que es repeteix des del primer dia: que s’escoltarà a les persones.

L’acte el va tancar la cap de llista. Gili va repassar la seva trajectòria política i va exposar el perquè va decidir deixar el consell per optar a ser cònsol, “un còctel” de motius, carregat sobretot per la impossibilitat de tirar  projectes endavant i la il·lusió de “poder construir”. Perquè va garantir que són un equip “amb moltes idees innovadores”, que “trepitjarem carrer” i que intentaran fer “una parròquia per a tothom”, com diu el seu lema. I és que l’altre gran objectiu que es fixen és aconseguir “que la gent sigui feliç”.

Dolsa
bufanda
taronja
superman

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte