Diari digital d'Andorra Bondia
Jordi Ausàs rep la confirmació del tercer grau penitenciari
Jordi Ausàs rep la confirmació del tercer grau penitenciari

Jordi Ausàs rep la confirmació del tercer grau penitenciari


Escrit per: 
Redacció/Foto: Agències

L’exconseller de Governació i exalcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Ausàs, va rebre ahir la confirmació del tercer grau penitenciari amb relació a la condemna que està complint per contraban de tabac. Això significa que, des d’aquesta setmana, ja només haurà d’ingressar a la presó per anar-hi a dormir, segons recollia el diari Segre.
La mesura s’aplica després que Ausàs hagi complert una quarta part de la condemna i consisteix en l’ingrés al Centre Obert, destinat als interns que només estan obligats a pernoctar a la presó. Pel mateix cas també van ser condemnades altres persones, entre les quals un caporal de la guàrdia civil, que compleix una pena de cinc anys de presó.
Fonts del centre penitenciari van dir que en la decisió també hi ha influït la “conducta impecable” mostrada per Ausàs durant el primer any de compliment de la sentència, de quatre anys, que li va imposar el Tribunal Suprem. 
L’Audiència de Lleida va condemnar, el 19 de juny del 2014, l’exconseller de Governació a quatre anys de presó i a pagar una multa de 195.000 euros pels delictes de contraban de tabac i de pertinença a un grup criminal. El Tribunal Suprem ho va ratificar el 21 de maig del 2015. Ausàs va ingressar al Centre Penitenciari de Ponent el 25 de juny del 2015. 
La direcció general de Serveis Penitenciaris va concedir el tercer grau a l’exconseller el 25 de setembre del 2015, només tres mesos després del seu ingrés a la presó. Des de llavors, Ausàs podia sortir els caps de setmana, de divendres a diumenge. La Fiscalia de Lleida, amb tot, va recórrer contra aquesta decisió atenent que l’equip d’observació del centre penitenciari va plantejar només el segon grau per majoria, el 
22 de juliol del 2015. Consideraven que el penat “necessitava una interiorització més gran de la seva responsabilitat, consciència del delicte fiscal, acceptació de la seva integració en un grup organitzat i ser conscient de la transcendència dels fets”.

Jordi Ausàs
tercer grau
contraban
exconseller de Governació
exalcalde de la Seu
Audència de Lleida
presó

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte