Jordi Minguillón i Eron Estany ja són els cònsols major i menor, respectivament, del Comú d’Andorra la Vella. Els polítics han pres possessió dels càrrecs aquest dijous al migdia durant la sessió de consell de comú necessària per reorganitzar el govern comunal després que la fins ara cònsol major, Rosa Ferrer, hagi decidit presentar-se a les eleccions generals. Ferrer fa tàndem amb Jordi Cinca en la candidatura de DA+Cd’I (Coalició d’Independents) per a la llista parroquial de la capital.

A més dels juraments de Minguillón –fins ara cònsol menor– i d’Estany, durant la sessió també s'ha formalitzat la resta de canvis que han implicat la dimissió de Rosa Ferrer i el pacte entre Cd’I i DA. L’acord ha provocat que els dos consellers de DA, Carles Torralba i Neus Farré, s’hagin incorporat a la junta de majoria. Farré també assumeix la conselleria de Social, fins ara en mans de Ferrer.

Els moviments han fet que els càrrecs de conseller major i menor recaiguin a partir d’ara en Meritxell Rabadà i Manel Bal, respectivament. La marxa de Ferrer també ha obligat a la incorporació d’un nou conseller del grup de Cd’I. El nou fitxatge és el d’Eduard Andeza, que ha estat nomenat conseller de l’àrea d’aparcaments.

Els canvis s'han aprovat amb els vots del grup de la majoria comunal de Cd’I i dels dos consellers de DA. Els consellers del PS i del grup mixt, Dolors Carmona i Josep Vila, no han optat per presentar cap candidat alternatiu i han preferit abstenir-se en la votació.

El nou cònsol major, Jordi Minguillón, s'ha manifestat il·lusionat amb el càrrec i ha agraït “la feina feta” a la seva predecessora, Rosa Ferrer, que ha assistit a l’acte. Minguillón ha assegurat que els mesos que li queden al capdavant de la corporació seran “de continuïtat” ja que es mantindran les mateixes polítiques i projectes engegats en el mandat de Ferrer. A finals d’any es convocaran i celebraran eleccions comunals.

Carles Torralba, de DA, ha recordat la voluntat de donar suport a la majoria comunal “per ajudar la parròquia” i ha assegurat que, encara que Farré i ell s’incorporin a la junta de majoria i que Farré assumeixi la conselleria de Social, no suposarà cap gran canvi sinó que se seguirà “amb la mecànica que ja s’ha engegat”.

Josep Vila ha expressat el desig que els nous mandataris continuïn amb la política d’“eixugar deute del Comú” i ha demanat a Minguillón que acabi amb la política d’“amiguisme” que assegura que va engegar Ferrer. Vila, que va ser cònsol menor durant el primer mandat de Ferrer, ha manifestat que l’exmandatària va “donar feina a amics i familiars a canvi d’un grapat de vots”. Minguillón ha negat l’acusació i ha insistit que Ferrer “és una persona molt justa” i que tampoc ho hauria pogut fer “perquè nosaltres no l’hi hauríem permès”.

Dolors Carmona ha argumentat que l’acord entre Cd’I i DA que ha desencadenat tots els moviments posa en evidència que “s’han deixat de banda els programes i la ideologia” amb l’objectiu de treure “rèdit electoral”, aliant-se amb aquell que fa poc més de tres anys “era un contrincant”.