Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre portaveu, Eric Jover, abans d’iniciar la compareixença posterior al consell de ministres d’ahir.
El ministre portaveu, Eric Jover, abans d’iniciar la compareixença posterior al consell de ministres d’ahir.

Jover admet “dificultats” i “retard” en la tramitació i pagaments dels ERTOs


Escrit per: 
M.S. / M. P. / M.S.C. / Foto: Facundo Santana

L’increment de les sol·licituds de suspensions temporals del contracte de treball (STCT) i de reduccions de la jornada laboral (RJL) per part de les empreses arran de les restriccions de mobilitat imposades els darrers dos mesos pels països veïns ha comportat “lleugeres dificultats” en la tramitació de les peticions i, com a conseqüència d’aquests, retards en el cobrament dels treballadors afectats de la part del seu salari corresponent al Govern.

Així ho ha admès aquesta tarda el ministre portaveu, Eric Jover, que no obstant això ha justificat aquestes dificultats d’una banda per l’augment de sol·licituds presentades i, de l’altra, per “petits errors de les empreses” a l’hora de presentar les peticions, especialment d’aquelles que ja havien sol·licitat aquests mecanismes amb anterioritat i ara els volien reprendre. Amb tot, el ministre ha assegurat que “estem treballant intensament per fer que el retard en els cobraments sigui el mínim possible”.

D’altra banda, quant a la mobilitat amb els països veïns, Jover ha assegurat que des de l’executiu es “continua treballant de forma intensa” i a tots nivells per poder “maximitzar al màxim la mobilitat” amb Catalunya i es va mostrar convençut que la millora de les dades sanitàries poden ajudar en aquest sentit i ben aviat hi pugui haver una flexibilització.

Les restriccions de mobilitat amb els països veïns han estat una de les qüestions que el titular de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha abordat amb el ministre d’Interior espanyol, Fernando Grande-Marlaska, en la reunió telemàtica que han mantingut avui, on s'han tractat diverses qüestions bilaterals.

Rossell, que ha agraït a Grande-Marlaska el suport ofert pel part del Govern espanyol durant el confinament de la primera onada de la pandèmia quan es va assimilar Andorra a les comarques veïnes pirinenques del sud, ha exposat al ministre espanyol els efectes de les restriccions de mobilitat tant per als ciutadans com per a l’economia dels dos països. Així mateix, el titular de Justícia i Interior ha exposat també les converses que s’estan duent a terme entre les autoritats del Principat i les dels governs dels territoris transfronterers, així com les diferents reunions amb mandataris dels governs espanyol i francès.

Precisament, quant a la mobilitat amb Catalunya i la petició d’assimilar el Principat a la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran, n'ha parlat l’ambaixador espanyol, Àngel Ros, que ha recordat que quan “es va produir el desescalament de la primera fase que era competència del govern d’Espanya i no estava delegat en les autonomies, ho vam fer.” En aquest sentit, Ros, que ha admès que “la situació epidemiològica és diferent ara que al juny”, ha remarcat que “ara la decisió depèn de Catalunya perquè és qui té l’autoritat delegada” tot i que ha insistit en el fet que “Espanya ja va marcar una manera d’actuar”. L’ambaixador s'ha mostrat convençut que “hi ha una voluntat que es  pugui fer”, tot i que ha remarcat que “òbviament, i no puc parlar en nom de la Generalitat, suposo que hauran d’acompanyar les dades epidemiològiques tant de Catalunya com d’Andorra perquè sigui possible”.

Finalment, i interpel·lat sobre la mobilitat entre el Principat i els departaments francesos de l’Arieja i els Pirineus Orientals, Jover ha avançat que el ministeri i Andorra Turisme preveuen “reforçar el missatge per maximitzar l’efecte de la permissivitat” de la mobilitat amb aquests dos
departaments.

jover
retards
ERTO

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte