Diari digital d'Andorra Bondia
El punt fronterer del riu Runer.
El punt fronterer del riu Runer.

Jover: "No hi ha cap mena de tancament de la frontera"


Escrit per: 
M.S. / Foto: Agències

La declaració de l'estat d'alarma per part del govern espanyol no comportarà "cap mena de tancament de la frontera". Així ho assegurat el ministre de Finances i portaveu de l'executiu, Eric Jover, en la compareixença amb el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, d'aquest vespre per fer el punt de la situació de l'epidèmia del coronavirus.

Jover ha explicat que la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubac, ha parlat aquesta mateixa tarda amb la seva homòloga espanyola, Arancha González Laya, que l'ha informat de les afectacions que podria tenir per Andorra la declaració de l'estat d'alarma. En aquest sentit, i tot i la restricció de la mobilitat que comportarà pels turistes que vulguin accedir al país i pels andorrans que vulguin viatjar a Espanya sense una motivació justificada, Jover ha explicat que la mesura "no afectarà la mobilitat dels treballadors transfronterers que podran creuar la frontera per venir a treballar així com tampoc la repatriació dels andorrans que es trobin fora del Principat i hi retornin per la frontera amb Espanya.

El ministre, que va agrair la bona col·laboració amb les autoritats espanyoles, ha confirmat també que no hi haurà cap afectació en el transport de mercaderies, motiu pel qual ha reiterat que "no hi haurà cap problema d'abastiment", a la vegada que no es veuran afectats els desplaçaments per motius sanitaris ni aquell motivats per una causa de força major.

Jover:

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Se tiene que cerrar si o si la frontera a todo el mundo y el se sea andorrano que se le tome la temperatura para acceder al país hay que hacer como los chinos atacar y combatir al Covid-19 o el nos atacará a nosotros como entremos la población en Covid-19 no tenemos hospitales ni nada señor ministro tomar medidas seriason y si al cierre el la frontera por nuestra seguridad

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte