Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover.
El ministre de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover.

Jover valora positivament la qualificació de Fitch als bancs


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

El titular de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover, ha valorat de “forma positiva” i malgrat que “pugui semblar una contradicció”, les qualificacions que Fitch Ràtings va fer públiques dilluns de tres entitats bancàries del país, ja que “van en la línia de les valoracions que s’ha fet a entitats d’altres països”.

Jover, que ha recordat que només una de les entitats baixa i les altres es mantenen i “només canvia la perspectiva a futur”, ha destacat que l’informe de l’agència de qualificació deixa clar que Andorra “és una plaça financera sòlida, que ha fet els deures i que està preparada per fer front a crisis com aquesta provocada per la Covid-19”.

Així mateix, el ministre ha remarcat que Fith Ràtings avala també les mesures adoptades pel Govern que “considera adequades i que ajudaran el teixit econòmic i financer”.

D’altra banda, el ministre ha explicat que en aquestes primeres hores de reobertura d’algunes activitats comercials s’ha aixecat una acta per obrir un expedient a un establiment de restauració que servia menjar per emportar-se tot i no estar autoritzat a fer-ho. Jover, que ha insistit en la necessitat que se segueixin les recomanacions per evitar un rebrot de la malaltia, ha detallat que avui la mobilitat interna s’ha incrementat tres punts respecte a la de dilluns, ja que la mobilitat ha estat un 58% inferior, en un dia comparable, mentre que ahir va ser d’un 61% menys.

Finalment, el ministre portaveu va informar que el fons solidari ja ha recaptat més de dos milions d’euros, mentre que el número 828 ha rebut ja més de 26.000 missatges de text, fet que ha permès recaptar més de 52.000 euros més.

jover
valora
positivament
qualificació
Fitch
bancs

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte