L’activitat política de les seccions joves dels partits liberals europeus no s’ha aturat en cap moment tot i la pandèmia de la Covid-19, i aquest cap de setmana ha tingut lloc el congrés de tardor de la Joventut Liberal Europea (Lymec), que s’ha celebrat de forma telemàtica, on han participat Toni Puig, Albert Areny, Josep Fusté, Lluís Cantos i Benjamí Tutrice, en representació de Joves Liberals d’Andorra. 

El congrés de la Lymec ha servit per aprovar el programa d’acció dels joves liberals europeus fins a l’any 2022, el pressupost de l’entitat per l’any vinent i s’ha reelegit a l’hongarès Bàlint Gyévai com a secretari general per als pròxims dos anys.

Una altra de les decisions destacades de la reunió d’aquest cap de setmana ha estat l’acceptació de noves organitzacions que passen a formar part de la Lymec. En concret, passen a ser de ple dret Nova Stranka Youth de Sèrbia i els Young Liberals de Grècia, mentre que l’organització russa Vesna Youth Democratic Movement i la letona Par Jauniesiem passen a ser membres associats. Aquestes incorporacions “demostren la vitalitat de la família de Joves Liberals Europeus que no para de créixer amb la incorporació de membres de nous països que fins ara no estaven representats a la Lymec”, segons ha remarcat el president de Joves Liberals d'Andorra, Toni Puig.

El certamen ha servit també per aprovar resolucions sobre aspectes polítics que afecten la societat i especialment els joves. En aquest sentit, s’han aprovat resolucions reclamant als països europeus i a la UE més esforços en la lluita contra el canvi climàtic i en el compliment de l’Acord de París, una major defensa dels drets civils en l’àmbit europeu i destinar esforços a evitar les pèrdues i les possibles conseqüències negatives en processos democràtics provocades pels ciberatacs.