“Hi ha malestar entre els funcionaris.” La candidata número 2 de la llista nacional de Partit Socialdemòcrata (PS)+Verds+Iniciativa Ciutadana (IC)+independents, Rosa Gili, va manifestar dilluns que ho intuïa, però ahir ho va poder constatar durant la reunió que va mantenir amb la plataforma sindical. “Hem trobat que estan enfadats i desmotivats”, va dir Gili després de la trobada, a la qual també va assistir el candidat a cap de Govern de la formació, Pere López. El fet és que “molts” membres dels cossos especials “volen demanar la jubilació anticipada” com a conseqüència de la llei del pla de pensions  que s’ha aprovat, fet que “preocupa” a la coalició progressista perquè això pot tenir una incidència en el que sempre s’ha considerat un valor del país: la seguretat. “Tot és conseqüència de la mala maror que s’ha creat”, va manifestar Gili.
Els dos dirigents de la coalició van aprofitar la trobada per explicar que, si arriben a governar, modificaran la llei de la funció pública sobre la base dels acords assolits durant la legislatura socialdemòcrata i suspendran l’aplicació de la reforma de les jubilacions. Més enllà d’aquests dos temes centrals, aquesta opció política anuncia també que posarà fi a la retallada salarial dels funcionaris “perquè ja estan gravats per l’IRPF i és injust que paguin dues vegades”, mesura que creuen que també servirà per reactivar el consum i, per tant, l’economia. Sobre aquest punt, Gili va criticar que el cap de Govern també hagi dit que  posarà fi a la retallada salarial, quan fa només uns mesos es van negar a fer-ho. “És electoralista dir-ho ara”, va opinar.
López es va reunir també ahir amb el representant dels jubilats al consell d’administració de la CASS, Lluís Sàmper. La proposta de la coalició és que les persones que hagin cotitzat 40 anys tinguin garantida una pensió igual al salari mínim i també que les pensions s’actualitzin segons l’IPC.