Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment del consell de Comú d’aprovació del pressupost del 2020.
Un moment del consell de Comú d’aprovació del pressupost del 2020.

La capital tindrà pressupost participatiu aquest 2020


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: C. ALV/T.L

Era una promesa electoral i la previsió és començar-la a materialitzar aquest mateix any. El Comú d’Andorra la Vella ha activat una partida per finançar els projectes que sorgeixin del pressupost participatiu. Així, els comptes del 2020, aprovats la setmana passada pel consell de Comú, preveuen 50.000 euros per a aquest concepte.

Des del Comú es va remarcar que s’ha fixat aquesta xifra tan sols per mostrar la “voluntat política” de desenvolupar el pressupost participatiu. Això no vol dir, per tant, que es destinin 50.000 euros a finançar projectes participatius, ja que la partida es pot veure incrementada al llarg del mandat. 
Més enllà d’això, però, la corporació no va poder donar més detalls de la iniciativa, ja que encara està per definir com es duria a terme aquest pressupost participatiu i quins criteris s’establirien per presentar i elegir els projectes. En tot cas es va assegurar que la consellera ja hi està treballant malgrat que la prioritat de les primeres setmanes del mandat ha estat l’elaboració del pressupost d’aquest any, sent Andorra la Vella el primer Comú a aprovar-lo. 
Cal recordar que durant la campanya electoral, la candidatura liderada per Conxita Marsol va exposar la voluntat de potenciar la participació ciutadana. En concret es va adoptar el compromís de demanar, rebre i analitzar les propostes per fer millores o solucionar mancances a la parròquia.

 

Comú d'Andorra la Vella
pressupost participatiu

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte