Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller del PS al Comú d’Encamp David Rios.
El conseller del PS al Comú d’Encamp David Rios.

La cessió econòmica només beneficia el propietari, diu Rios


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: Facundo Santana

El conseller de la minoria socialdemòcrata al Comú d’Encamp, David Rios, insisteix que la rebaixa de la cessió econòmica per a aquelles promocions de pisos que es destinin a lloguer no és la mesura adequada per assegurar que els ciutadans puguin accedir a habitatges amb preus assequibles. “Vam votar-hi en contra perquè creiem que és una maniobra per afavorir noves construccions de pisos que ja deuen estar previstes”, exposa, i adverteix que “aquí l’únic beneficiat és el propietari que construeix, que veu rebaixada l’aportació que ha de fer de cessió econòmica i en canvi, els ciutadans no tenim garantit que això es convertirà en pisos en els quals el preu sigui més accessible”. El conseller del PS indica que tot i que s’ha previst que qui s’aculli a la mesura estigui obligat a destinar els habitatges a lloguer residencial, “com que no hi ha fixat un preu, pots posar lloguers a 1.500 euros”.

Rios deixa clar que la seva proposta no passa per intervenir sobre el preu, sinó “per fer un inventari de preus de referència”. És a dir, distribuir preus de referència per les diferents zones de la parròquia i que “el propietari que voluntàriament lloga el seu pis igual o per sota del preu de referència té una bonificació a nivell d’impostos i taxes. Però sempre és voluntari”. A més, remarca que “mentre amb la mesura de la majoria hem d’esperar que es construeixin pisos nous, i per tant, potser caldrà esperar dos o tres anys que tingui efecte si és que en té, la nostra mesura és immediata perquè tots els pisos de lloguer actuals entrarien dins de la casuística”.

El conseller de la minoria  assegura que “si es diu que a Encamp no hi ha problemàtica amb els lloguers és mentida”. Exposa que quan a Andorra la Vella els preus són “inassumibles”, els ciutadans busquen pisos en altres indrets, això augmenta la demanda i per tant, “els preus que es paguen”.
Rios afirma que “Encamp és el nucli més proper al centre i per tant hi ha una demanda molt forta de pisos i els preus han augmentat molt”, per la qual cosa reclama altres tipus de mesures. “La que van aprovar només beneficia qui vulgui construir edificis”, conclou.

cessió econòmica
propietari
Rios

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte