Diari digital d'Andorra Bondia
El Centre de Tractament de Residus.
El Centre de Tractament de Residus.

La comissió legislativa de finances recomana adequar el marc jurídic de Ctrasa


Escrit per: 
Redacció/Foto: Agències

La comissió legislativa de Finances i Pressupost ha tancat l’informe sobre les fiscalitzacions dels diferents organismes dutes a terme pel Tribunal de Comptes, corresponents a l’exercici 2017. Entre les recomanacions, la comissió demana que s’impulsi un canvi normatiu per adequar el marc jurídic del Centre de Tractament de Residus d’Andorra (Ctrasa) a la seva condició d’instrument de gestió directa de l’Administració general. I és que, tal com apunta any rere any el Tribunal de Comptes en els seus informes sobre Ctrasa, la inadequació de la naturalesa jurídica del centre i la seva propietat pública impedeixen al Govern exercir el control sobre la societat així com sobre els seus propis serveis o altres instruments de gestió directa. 

Així mateix, en l’informe, publicat ahir al Butlletí del Consell General, la comissió de Finances i Pressupost fa novament evident la seva “preocupació” en constatar a l’hora de fer l’informe que algunes de les entitats auditades segueixen sense donar compliment a les reserves formulades reiteradament pel Tribunal de Comptes, la qual cosa comporta que cada any s’ha de tornar a insistir en la necessitat de regularització d’aquestes situacions. Per això, des de la comissió s’“insta cadascun dels organismes fiscalitzats que, en el termini més breu possible, regularitzin les seves situacions”.

Tot i les observacions fetes i atenent les del Tribunal de Comptes de cada una de les entitats fiscalitzades, la comissió de Finances i Pressupost, amb el vot en contra del grup parlamentari Terceravia+Unió Laurediana aprova les liquidacions de comptes de les diferents entitats i òrgans fiscalitzats.

comissió legislativa
finances
marc jurídic
Ctrasa

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte