Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la trobada d’ahir amb el secretari general de l’OMT.
Un moment de la trobada d’ahir amb el secretari general de l’OMT.

La Fundació OMT-Themis fa un salt endavant i reneix com OMT Academy


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Més de vint anys després de la seva creació, el 1998, la Fundació OMT-Themis “fa un salt endavant” i es reconverteix en l’OMT Academy, una nova marca que ha de permetre fer “més entenedores les funcions de la fundació” i també “ampliar la seva oferta de formació arreu del món”.

Així va explicar ahir aquest canvi, aprovat en la reunió del patronat de la fundació amb el secretari general de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), Zurab Pololikashvili, el ministre de Turisme en funcions, Francesc Camp, que va defensar la necessitat d’“anar més enllà” de les funcions que feia fins ara la fundació i fer que “encara tingui més presència internacional”.
En aquest sentit, Camp va destacar que una de les principals novetats d’aquesta nova etapa serà que la fundació “pugui tenir centres de formació en altres països”, adscrits a l’OMT Academy que mantindrà seu a Andorra, que “puguin funcionar una mica com a satèl·lits del que serà l’OMT Academy a partir d’ara”. L’entitat vol potenciar també la formació en línia i, si és possible, fer-ho també aquest any.
Per la seva part, Pololikashvili, que va destacar també els programes Tedqual –per fomentar l’ocupabilitat dels estudiants– i Quest –per reforçar qualitat i excel·lència de les organitzacions de gestió de destinacions–, va precisar que el primer dels centres internacionals s’obrirà aquest mateix any a Estoril (Portugal) i que també hi ha un acord signat amb Geòrgia i s’està treballant amb Costa Rica i Emirats Àrabs. I és que la idea, va continuar el secretari general de l’OMT, que va destacar que el centre d’Estoril “ja està preparat per començar a oferir els primers cursos”, és que es pugui tenir presència a “totes les regions i continents”.
Així mateix, Pololikashvili va remarcar que amb el canvi “de concepte” també es donarà una “major visibilitat” al fet que a Andorra “hi ha una acadèmia que està dedicant a educar en l’àmbit mundial en turisme”. A més, el màxim responsable de l’OMT va avançar que l’any vinent i de forma paral·lela al Congrés de turisme de neu s’organitzarà “una reunió de ministres de Turisme iberoamericans”, trobada que també “donarà més visibilitat a Andorra com a destí turístic i que serà una bona ocasió per explicar el projecte de l’OMT Academy.
D’altra banda, Camp i Pololikashvili van tenir unes paraules de record per Eduardo Fayos, mort aquest diumenge, ja que junt amb l’actual president de la fundació, Enric Pujal, “va tenir la visió que des d’Andorra es podia generar aquesta formació arreu del món”.

Fundació OMT-Themis
OMT Academy

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte