Diari digital d'Andorra Bondia

La indefinició del PRA posa en perill la unitat del grup parlamentari reformista


Escrit per: 
M. S.

Els dubtes i la indefinició mostrats pel Partit Reformista d’Andorra (PRA) sobre el lligam que han de tenir amb Coalició Reformista (CR) han posat en perill la integritat del grup parlamentari reformista, que podria perdre quatre membres en funció del camí que esculli el PRA aquesta nit, en la reunió fundacional de la nova formació.

Si el nou partit es vol sumar al projecte endegat per CR amb l’esperit integrador amb què es va formar la coalició per concórrer a les darreres eleccions generals, no hi haurà cap problema. En el cas que no sigui així, aleshores els quatre consellers generals reformistes que han signat el manifest de suport a la creació del nou partit (Ladislau Baró, Jaume Serra, Joan Torres i Celina Mandicó) “hauran de decidir si van amb CR o el PRA, segons va advertir el president del grup parlamentari reformista, Joan Gabriel, que va confirmar que no assistirà a l’acte del PRA d’aquesta nit perquè “els quatre consellers puguin decidir lliurament què volen fer”.
I és que la indefinició del PRA ha creat un cert malestar a les files de CR, molts dels integrants de la qual ja van dir públicament que no participarien del procés, segons van recordar fonts properes a la junta executiva de la coalició, que van lamentar que amb aquesta manera de procedir “l’únic que es fa és crear confusió entre els ciutadans”.
Així, segons van confirmar les fonts consultades, CR es presentarà a les eleccions ja que és l’única alternativa que, matemàticament, té opció d’arribar al Govern. En aquest sentit, des de la coalició es va destacar que CR “pot fer una llista nacional molt forta i tenir presència territorial a gairebé totes les parròquies”, mentre que el PRA, ara per ara, “només tindria una certa força a Escaldes”.
No obstant, des de CR, d’on es va insistir que el PRA “ha de tenir una opció clara de què vol fer, i si és anar sol canviar-se el nom”, es va obrir la porta a la nova formació perquè se sumi al projecte reformista, “en què serà benvingut i tindrà un pes específic”, això sí, seguint les pautes i els mecanismes que la coalició estableixi perquè tothom qui ho vulgui es pugui presentar per optar a ser el candidat i liderar el projecte reformista.

CR convoca una assemblea plenària per al 28 d’octubre per validar el mecanisme per a la tria del candidat
La junta executiva plenària de Coalició Reformista va acordar ahir la convocatòria d’una assemblea plenària per al pròxim 28 d’octubre, en què es validarà el mecanisme per escollir el candidat que liderarà la formació en els propers comicis. En la reunió es va abordar també el procés fundacional del PRA, i malgrat que des de CR, d’on es va demanar sense èxit als promotors del nou partit d’ajornar l’acte fundacional, es considera que el “camí natural” és que s’integri a la coalició, es va apostar per esperar-se al desenvolupament de la reunió fundacional abans de prendre cap decisió.
A la reunió també es va mostrar la seva disconformitat amb la posició “massa benèvola” del grup parlamentari davant l’aprovació d’alguns dels crèdits extraordinaris que presenta el Govern. L’executiva considera que el que ha de fer l’executiu és presentar mesures estructurals com la resta de països i no portar a debat crèdits extraordinaris, que es podrien resoldre per la via de l’avanç de fons.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte