Diari digital d'Andorra Bondia
La Joventut Socialdemòcrata es fixa mobilitzar i implicar més els joves
La Joventut Socialdemòcrata es fixa mobilitzar i implicar més els joves

La Joventut Socialdemòcrata es fixa mobilitzar i implicar més els joves


Escrit per: 
Redacció

La Joventut Socialdemòcrata d’Andorra (JSA) ja és una realitat. L’entitat va celebrar dissabte la seva assemblea fundacional, que va servir per aprovar els estatuts i per nomenar els membres de l’òrgan gestor. Pere Baró serà el coordinador, amb el suport de les dues secretàries, Liliana Ribeiro i Diana Cubillo; la tresorera serà Cristina Valen, i els vocals, Nil Cartes i Nabil Bettaoui. Es marquen com un dels reptes mobilitzar al màxim el col·lectiu en l’àmbit polític per aconseguir, per exemple, una major implicació i participació en les eleccions.
En aquest sentit, el coordinador de la JSA va lamentar que, actualment, hi ha molt poca implicació de la joventut en política. Al seu entendre això té a veure, en primer lloc, amb el fet que “als organismes oficials, Consell i comuns hi ha poca representació” del col·lectiu, fet que “ha de canviar perquè som els que decidirem el nostre futur i és important que hi estiguem”. En segon lloc, també va lamentar la dificultat per accedir al vot d’una gran part de la població. “Molts joves poden votar però a casa seva, com que els seus pares no poden fer-se andorrans, no han sentit parlar de política andorrana”, va apuntar. Justament, Baró va admetre que qüestions com la doble nacionalitat o la reducció dels anys necessaris per accedir al passaport andorrà seran a “l’agenda de diàleg”, però va deixar clar que la postura que adopti la JSA serà decidida en les assemblees.
Baró va explicar que “el nostre objectiu és que tots els joves progressistes es facin escoltar i estiguin representats”. Ara, va remarcar, “tenim una plataforma que ens ajuda”. A la vegada, però, va advertir que la JSA necessitarà el suport del mateix col·lectiu al qual vol donar veu: “Necessitem d’ells per funcionar.” En aquest sentit, va destacar que qui vulgui participar en l’entitat, sobretot a través del seu òrgan sobirà, que seran les assemblees ordinàries –una cada tres mesos–, “podrà dir el que pensa, parlar del que ens preocupa, posar en marxa projectes socials per ajudar la joventut i rebre formació en polítiques d’esquerra en tota la seva pluralitat”. 
El coordinador de la JSA va voler fer una crida a la joventut perquè s’impliqui en el projecte. “És el moment dels joves; el moment de treballar pels nostres drets i les nostres il·lusions. Ja n’hi ha prou de girar l’esquena a problemes socials que ens 
afecten”, va manifestar. En aquest sentit, la plataforma ja treballa en un primer projecte, lligat a la formació per acostar la política, tant del país com global, a qui hi estigui interessat.
Justament, Baró va voler posar en relleu que, malgrat l’aixopluc de l’entitat amb el Partit Socialdemòcrata (PS), que aporta ajuda econòmica i logística, no caldrà estar vinculat a la formació per ser membre de la JSA. “Som independents quant a decisió”, va indicar, “estem oberts a tots els ciutadans, siguin o no andorrans, i benvinguda la gent d’altres partits progressistes.” 

PS
Joventut Socialdemocràta d'Andorra
JSA
Pere Baró
Liliana Ribeiro
Cristina Valen
Nil Cartes
nacionalitat
progressistes

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte