Malgrat la petició signada pels tretze consellers generals de l’oposició, la junta de presidents va decidir ahir, després del primer pronunciament de la comissió permanent, descartar la celebració d’una sessió de control a l’executiu aquest mes de febrer i per tant fora del període de sessions.
Així ho va explicar ahir la subsíndica, Mònica Bonell, en la compareixença posterior a la reunió de la junta de presidents, en què, segons va precisar Bonell, el síndic va recordar que l’article 130 del reglament del Consell General deixa ben clar que les sessions de control a l’executiu “no es poden dur a terme fora del període de sessions”.
Davant d’això, els presidents dels grups de l’oposició van sol·licitar poder celebrar una sessió de control com més aviat millor, i si fos possible el dijous 10 de març, tot i que, com va avançar Bonell, “el més probable, i per una qüestió de terminis, és que s’acabi celebrant el 17 de març”.
D’altra banda, i malgrat que va assegurar que la qüestió no s’havia tractat en la junta de presidents, Bonell va negar que Sindicatura “hagi fet una lectura tendenciosa i restrictiva del reglament”, tal com havien denunciat els consellers generals de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) després de no haver-los acceptat l’esmena a la totalitat al pressupost del 2016 ja que el tercer signatari de l’esmena, del grup liberal, també firmava l’esmena a la totalitat d’aquest grup. En aquest sentit, Bonell va assegurar que el reglament “és clar” i va recordar que en parlaments de l’entorn “només es permet fer esmenes a la totalitat als grups parla­mentaris”.
Precisament, les esmenes a la totalitat del pressupost, així com les esmenes a la totalitat al Marc pressupostari de l’administració de l’Estat per al temps corresponent al mandat 2016-2019 i, afegit ahir per la junta de presidents, l’esmena a la totalitat a la creació de l’Agència Andorrana Antidopatge, es votaran en la sessió d’aquest dijous, 4 de febrer.