Diari digital d'Andorra Bondia

La majoria del sector tanca tot i el seu descontentament amb la mesura


Escrit per: 
Redacció


Ahir era el primer diumenge que els establiments estaven obligats a tancar a la tarda, a partir de les dues del migdia. En general, tots van decidir complir aquesta mesura, tot i que el malestar en el sector és més que evident.

 D’aquesta manera, en un dels punts on en principi es preveia que hi pogués haver algun comerç obert, al Pas de la Casa, sembla que el seguiment va ser majoritari i que els establiments van tancar majoritàriament.
Des del servei de la Policia van confirmar que no havien detectat cap incidència i van recordar que les patrulles portaven a terme la seva feina habitual i que, en cas que veiessin algun establiment obert, el que feien era redactar un informe per traslladar-ho al departament de Comerç.
Al Pas de la Casa els comerciants es queixaven de la poca informació que havien rebut del Govern i perquè les notícies publicades els últims dies no aclarien si podien o no ser multats, encara que finalment des de l’executiu es va confirmar que sí que hi hauria mesures sancionadores.
Els comerciants lamentaven que se’ls obligués a tancar i van tornar a reiterar que això els pot comportar moltes pèrdues. En aquest sentit, els botiguers del Pas es queixaven de la mesura ja que precisament aquests dies hi ha molts turistes francesos al país, perquè a l’Estat veí coincideixen un seguit de festius. D’aquesta manera, el propietari de la joieria El Somni del Pas va exposar que “estar obligat a tancar no afavoreix a ningú, per això no ho entenc”. Altres, com Joan Patrick Lasmolles, van exposar que havien decidit tancar ja que desconeixien quines podien ser les conseqüències econòmiques d’obrir. A més a més, Lasmolles va justificar les pèrdues que aquesta mesura li comporta i també va afegir que per als visitants és una notícia contradictòria.
Molt més crític es va mostrar el propietari de la joieria Alfons Borràs, que va assegurar que a primera hora del matí els comerciants estaven convençuts d’obrir les botigues, però finalment van decidir tancar per por de les multes. Borràs va assegurar que no entenia l’objectiu del tancament. “El decret no s’aguanta per enlloc, ningú no entén que tancar una botiga serveixi per conciliar la vida familiar i la laboral”, va concloure el botiguer.
Avui la junta de la Federació d’Associacions de Comerciants  d’Andorra (FACA) té previst fer una reunió per avaluar el tancament. És per això que ahir no van voler fer cap mena de declaració sobre el seguiment que estava tenint la mesura.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte