Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la sessió de consell de Comú d'avui.
Un moment de la sessió de consell de Comú d'avui.

La minoria de Sant Julià, preocupada pels canvis en la política de dinamització comercial


Escrit per: 
Agències / Foto: C. G.

El grup de la minoria del Comú de Sant Julià de Lòria ha volgut posar sobre la taula la seva preocupació després que el concurs per reactivar el comerç que van iniciar en el mandat anterior s'hagi declarat com a desert. Durant la sessió de consell de Comú, la consellera de l'oposició, Mireia Codina, ha recordat que la iniciativa es va voler engegar per incentivar els comerços de la parròquia tenint en compte que estan patint "un moment delicat". Segons ha exposat, volien fer d'aquest projecte "una cosa consistent, que perdurés en el temps i no fos una cosa immediata". De tota manera, ha entès la decisió presa des de la majoria de voler aturar-lo perquè "no entrava dins dels seus projectes".

En el marc d'aquest estudi, es va realitzar una recollida de dades per conèixer la situació del comerç i es va concloure que "hi ha un gran volum de comerç que es desenvolupa en despatxos". La proposta es concentrava en els 300 comerços que estan a peu de carrer i que són els que pateixen una pitjor situació, per la qual cosa la consellera de la minoria ha advocat perquè "no es llenci tota aquesta feina que va fer el comú" relativa a la recollida de dades.

Per la seva banda, la consellera de Turisme, Judith López, ha donat resposta a les inquietuds de l'oposició explicant que la seva decisió s'ha pres perquè "l'estat actual de les dades dels comerços no estaven actualitzades" i, abans de prendre qualsevol decisió, volen "saber i analitzar des d'on partir". A la vegada, ha afegit que aquestes dades "no tenen veracitat i es troben en un format no òptim i són ambigües". Tot i això, ha manifestat que ja tenen alguns punts en ment per a fomentar la dinamització comercial a la parròquia.

Finalment, el cònsol major de Sant Julià, Cerni Cairat, ha volgut aclarir que el seu partit "no va formar part sent minoria en el desenvolupament d'aquesta proposta" i que dins dels "tres estudis de dinamització comercial que es van encarregar en el mandat anterior en cap hi figurava aquesta proposta com a una eina de millora i dinamització per al comerç local". Així mateix, ha ressaltat que tot aquest projecte tenia una previsió de despesa de 300.000 euros anuals i com que "no figuraven en aquests plans de dinamització comercial, engegats per l'anterior mandat, no ho vam considerar prioritari".

Sant Julià
política
dinamització comercial

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte