Encara no quatre hores després d’haver jurat els càrrecs, el nou executiu ha celebrat aquesta mateixa tarda la primera reunió del consell de ministres de la legislatura, una reunió gairebé “monogràfica” sobre la negociació amb la Unió Europea per a l’establiment d’un acord d’associació, segons ha explicat el cap de Govern, Xavier Espot.

D’aquesta manera, i amb la voluntat de posar fil a l’agulla a la reedició del pacte d’Estat per a la negociació amb la UE de la legislatura passada, el secretari d’Estat per a les Relacions amb la Unió Europea, Landry Riba, ha presentat un esborrany del text que es trametrà al conjunt de les formacions parlamentàries, així com a aquelles que no tenen representació al Consell General aquesta legislatura.

D’altra banda, i interpel·lat sobre si el referèndum sobre l’acord d’associació ha de ser com una qüestió de confiança pel Govern, Espot ha destacat que en la consulta “els ciutadans han de respondre a la pregunta del referèndum i no convertir-lo en un plebiscit sobre l’acció del Govern”, ja que de ser així “ens estaríem equivocant, sobretot perquè l’acord d’associació amb la UE, si acaba reeixint, és una tema que anirà molt més enllà dels pròxims quatre anys, ja que determinarà la vida econòmica i social del país a cinquanta anys vista”.


Bruno Lasne és nomenat nou director de la Policia per la jubilació de Moreno

Tot i ser una sessió gairebé monotemàtica, el primer consell de ministres de la legislatura ha servit també per donar llum verd, a proposta de la nova titular de Justícia i Interior, Ester Molné, al nomenament de Bruno Lasne com a nou director del departament de Policia i del Cos de Policia adscrits al ministeri. Lasne, de 58 anys, assumeix el càrrec després del cessament del fins ara director, Jordi Moreno, que es jubila després de 38 anys al cos, els 9 últims encapçalant la direcció. 

Lasne es va incorporar a la policia l’abril del 1967 i inicialment es va especialitzar en desactivació d’explosius. Durant la seva extensa trajectòria al cos, on ha anat progressant fins a esdevenir oficial, ha estat cap del grup de Seguretat Ciutadana, cap del grup Tedax, sotscap i cap del grup de Protecció de Personalitats, cap del grup d’Investigació Criminal General, cap de la Unitat de Seguretat Ciutadana i cap de la Unitat Especial d’Intervenció.

El desembre del 2017 va esdevenir director adjunt i coordinador de tot el departament, càrrec que ha mantingut fins a l’actualitat. A més, Lasne, que va ser el màxim responsable de la seguretat durant la Cimera Iberoamericana, va ser representant d’Andorra al Consell d’Europa en el Comitè d’Experts contra el Terrorisme (CODEXTER) i en el Comitè d’Experts dels Serveis Penitenciaris i de provació sobre la radicalització i extremisme violent.