Diari digital d'Andorra Bondia
La part baixa de Meritxell es tancarà “entre juliol i agost”
La part baixa de Meritxell es tancarà “entre juliol i agost”

La part baixa de Meritxell es tancarà “entre juliol i agost”


Escrit per: 
Agències

“Entre juliol i agost.” Aquest és el marge de data marcat per tancar definitivament al trànsit la part baixa de l’avinguda Meritxell, és a dir el tram comprès entre el carrer de la Unió (punt de separació amb la parròquia d’Escaldes-Engordany i Vivand) i la plaça de la Rotonda. Un tram que ja s’ha tancat en ocasions puntuals i en jornades festives però que a partir d’aquest estiu, i amb el vistiplau del 85% dels comerciants de la zona, serà exclusiu per a ús de vianants de manera permanent. 

D’aquesta manera es compleix la demanda feta pels mateixos comerciants de la zona, tal com va explicar la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol. “Ens demanen tancar ja”, va exposar, sense esperar a l’aplicació del pla d’embelliment que afectarà tota l’avinguda (part alta i part baixa), previst per a l’any vinent. Tenint en compte aquest pla, el tall del trànsit d’aquest estiu no comportarà treballs extraordinaris ‒“obrirem com ho tenim ara”‒ i únicament es trauran “alguns elements del mig perquè no destorbin”, va precisar la cònsol major de la capital. La inversió forta es reserva, per tant, per al 2017.

Pel que fa a l’embelliment de tota l’avinguda, la corporació de la capital ja hi està treballant. “Volem que sigui un referent” potenciant l’ús de materials sostenibles. 

Així mateix, la corporació vol que sigui una cosa “moderna, innovadora, variable i viva”, és a dir, no es vol “tenir sempre la mateixa jardinera, sinó que tot es vagi adaptant”, va manifestar Marsol. Les dues parts de l’avinguda, la part tallada al trànsit i la que permetrà la circulació de vehicles, tindran una continuïtat visual. 

Durant tot aquest treball per rentar la cara de l’avinguda Meritxell s’haurà de definir si la zona on conviuran vianants i cotxes es farà d’un únic sentit de circulació o de dos. L’administració parroquial és partidària d’un únic sentit per poder eixamplar les voravies, però la decisió es prendrà “en consens amb els comerciants”, segons Marsol. Aquests han demanat uns mesos abans de pronunciar-se. “Volen veure com els afecta el tall del trànsit a la part de baix, si els vianants que arriben a la rotonda continuen o no cap a dalt”. Per aquest motiu, “a partir de l’octubre farem una enquesta” i serà llavors quan es decidirà si s’estableix un o dos sentits de circulació, va informar la cònsol taronja. 

El proper pas, una vegada el pla d’embelliment sigui una realitat, serà començar a treballar per fer un pas soterrat per a una part dels vehicles que baixen des d’Escaldes-Engordany  i la Massana en direcció al carrer Prat de la Creu. D’aquesta manera “es facilitarà l’accés per als vianants” que circulin per la plaça de la Rotonda. Marsol va assegurar que es tracta d’un projecte “a llarg termini” però que quedarà plasmat en el Pla d’ordenació i urbanisme parroquial (POUP), en el qual ja estan treballant.

Finalment, i pel que fa als vehicles provinents del carrer Prat de la Creu i del parc Central en direcció a Escaldes-Engordany, també es planteja, tot i que encara a més llarg termini, un pas soterrat. En aquest cas seria per a la totalitat dels vehicles. “L’avinguda Meritxell té pàrquings i altres zones a les quals s’ha de poder accedir en cotxe”, va defensar la cònsol major.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte