Diari digital d'Andorra Bondia
La policia espanyola vincula Francesc Robert amb el pressumpte blanqueig de Pujol Ferrusola
La policia espanyola vincula Francesc Robert amb el pressumpte blanqueig de Pujol Ferrusola

La policia espanyola vincula Francesc Robert amb el pressumpte blanqueig de Pujol Ferrusola


Escrit per: 
Redacció/Foto: Agències

La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la policia espanyola acusa l’exdirector de Ràdio i Televisió d’Andorra (RTVA) Francesc Robert d’haver rentat la fortuna oculta pels Pujol a Andorra mitjançant inversions immobiliàries a Croàcia. 
Segons publicava ahir el rotatiu espanyol El Mundo, la policia ha presentat un nou informe davant l’Audiència Nacional en què situa Francesc Robert, íntim amic de Jordi Pujol Ferrusola, com una peça clau en el blanqueig del botí de la família. Segons la UDEF, Robert injectava diners a Croàcia a través d’una societat instrumental al Regne Unit i, tot seguit, el fill de l’expresident de la Generalitat l’hi “compensava” traient els diners en metàl·lic dels comptes bancaris de la família i lliurant-los al periodista.
Així, en aquest nou informe de la UDEF s’apunta per primera vegada la connexió entre els reintegraments en efectiu de Pujol Ferrusola en els comptes d’Andorra i les “injeccions de capital” a la societat Kvadrat Grandja, considerada una plataforma per “blanquejar diners fora del circuit declarat” i en què confluirien, a més de Pujol, la família Suqué, propietària dels grans casinos catalans, i altres empresaris als quals l’expresident català hauria adjudicat projectes públics. 
Segons es fa ressò el rotatiu espanyol, la canalització dels diners cap a l’empresa de Croàcia, creada per posar en marxa una promoció immobiliària i que va acabar realitzant “operacions irracionals econòmicament” i moviments de capitals que “no es corresponen amb la lògica comercial”,  es portava a terme a través de la societat Angels Business & Financial Corporation Limited, radicada al Regne Unit i vinculada a l’exdirector d’RTVA.
D’aquesta manera, la UDEF va analitzar els moviments en un compte de Jordi Pujol Ferrusola i va constatar la coincidència entre les injeccions de capital a l’empresa croata i els reintegraments d’efectiu des d’Andorra, per imports de 200.000 i 255.000 euros i un altre de 500.000 dòlars.
Segons s’assegura en l’informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal, fins ara no s’havien establert connexions entre les empreses ja que la família Pujol, i també Francesc Robert, haurien esborrat una lletra del nom de la societat anglesa, la s, per desviar l’atenció.

Francesc Robert
UDEF
blanqueig
Pujol Ferrusola
RTVA
ATV
Ràdio Televisió d'Andorra

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Aquesta policia parafeixista española no ha entés encara que Andorra es un Estat Independent , actuen amb la mateixa indecencia que la Gestapo des del Pas de la casa als anys 40 al 45 . Es passejen per Andorra , foten els nassos en tot , amenacen a la gent a ca seva amb la xuleria propia dels qui creuen que tenen impunitat total . El govern ha d'acabar amb aquesta vergonya .

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte