Diari digital d'Andorra Bondia
El president del grup socialdemòcrata, Pere López, en una intervenció.
El president del grup socialdemòcrata, Pere López, en una intervenció.

La política social enfronta un cop més demòcrates i socialdemòcrates


Escrit per: 
M.S. / Foto: M.F.

La política social, arran en aquesta ocasió de les dades de l’enquesta sobre les condicions de vida que posa de manifest que un 12,8% de la població es troba en situació de risc de pobresa, va enfrontar ahir novament demòcrates i socialdemòcrates en la sessió de control.
I és que mentre, de la mateixa manera que ja havia dit aquesta setmana, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, relativitzava les dades comparant la situació amb la resta de països europeus i recordant el canvi de paràmetres a l’hora d’establir l’índex de desigualtat, el president del grup socialdemòcrata, Pere López, assegurava que les dades “alarmants” i “preocupants” de l’enquesta eren culpa de la política de l’executiu, que no ha impulsat “ni salaris dignes ni polítiques d’habitatge”.
Gallardo, amb l’ajuda del cap de Govern i del titular d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, van retreure a López que un cop més es volgués erigir com a garant de les polítiques socials i van defensar les mesures adoptades per l’executiu.

Matar Montesquieu
D’altra banda, i igual que ja va passar la setmana passada amb el debat de la modificació de la Llei de prevenció i lluita contra el blanqueig de diners o valors i el finançament del terrorisme, la pregunta del parlamentari del PS Joaquim Miró pel que fa a la trobada entre el fiscal general i consellers generals dels grups que donen suport al Govern amb relació a la modificació del Codi de procediment penal a través d’esmenes al text de prevenció del blanqueig va tornar a provocar un tens debat entre demòcrates i socialdemòcrates amb relació a la separació de poders.
El cap de Govern, que va lamentar “la reiteració innecessària del debat” només per “buscar rèdits electorals”, va retreure als socialdemòcrates que posessin en dubte que al país existeix la separació de poders i va defensar que els parlamentaris es reuneixin i escoltin institucions, associacions i col·lectius a l’hora de fer la seva tasca.
Per la seva part, López, que es va mostrar “preocupat” per l’alt coneixement del contingut d’aquella reunió que al seu parer tenia Espot, a qui va acusar de “matar Montesquieu cada vegada que parla”, va insistir que el que es pretenia modificar amb les esmenes “no era el que es treballava en la llei” i que la millor mostra que “alguna cosa no s’ha fet bé” és que es “van retirar les esmenes”.

Noves oficines d’Andorra Telecom

El Govern licitarà abans de final d’any la tria de l’equip d’arquitectes que farà el projecte del nou edifici que acollirà l’agència comercial i els despatxos tècnics i administratius d’Andorra Telecom. Així ho va confirmar ahir el titular d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, que va recordar que es continua negociant amb el Comú d’Andorra la Vella per tal que la part de la parcel·la que toca a l’avinguda Meritxell quedi per a ús públic. Quant a la part de darrere, on es preveu construir el nou edifici, Torres va assegurar que s’ajustaran a les necessitats de la companyia, entre 5.000 i 6.000 metres quadrats per deixar també part de l’espai per als ciutadans

Espot defensa les contractacions per a la Cimera 2020 i diu que hi haurà una “fiscalització estricta”

El cap de Govern, Xavier Espot, va defensar ahir les cinc contractacions fetes per a la Fundació Oficina Cimera Iberoamericana Andorra 2020 –un gerent, una coordinadora, un director financer, un agent de protocol i una traductora en llengua portuguesa– assegurant que s’han fet “amb el màxim rigor”. Espot, responent a una pregunta de la consellera general socialdemòcrata Susanna Vela, va recordar que la fundació no es regeix pels principis de la Llei de contractació pública, i va assegurar que el patronat “va valorar quins eren els millors perfils”. Així mateix, el cap de Govern, que no va voler pronunciar-se sobre el cost de la Cimera que Vela va estimar en 2,3 milions, va recordar que la fundació es nodreix de recursos públics i que per tant “hi haurà un control i una fiscalització estricta”.

El PS retreu el tracte diferent amb Mingorance i Stop Violències

La parlamentària del PS Judith Salazar va aprofitar la pregunta amb relació a la 74a sessió del Comitè per a l’eliminació de la discriminació envers les dones (Cedaw) per retreure a l’executiu el tracte diferent a l’hora de considerar un “error” les manifestacions de la batlle Canòlic Mingorance davant el comitè i les exposades per la presidenta d’Stop Violències, Vanessa Mendoza, a qui s’ha portat a la fiscalia. El cap de Govern, Xavier Espot, va retreure a Salazar l’intent de “barrejar naps i cols” i va recordar que es va anar a la fiscalia davant l’atac als treballadors públics.

política
social
enfronta
cop
més
demòcrates
socialdemòcrates

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte