Diari digital d'Andorra Bondia

La taula de treball estudia definir les incompatibilitats dels funcionaris


Escrit per: 
M. S. C.

La tercera reunió de la taula per la reforma de la funció pública ha servit per tractar dos temes nous. D’una banda, les incompatibilitats que tenen els treballadors de l’Administració i, de l’altra, els drets sindicals. Segons ha explicat el portaveu dels funcionaris a l’ens, Joan Torra, aquest darrer aspecte està poc desenvolupat en l’actual llei i cal ampliar-lo.

Tot i així, els integrants de la taula han decidit aquest dimarts esperar a disposar del text que sorgeixi de la comissió formada pel Partit Socialdemòcrata i Andorra pel Canvi per reformar les lleis sociolaborals. Pel que fa les incompatibilitats dels funcionaris, Torra ha indicat que aquesta qüestió no queda gaire clara en l’actual llei.
Tot i que durant la trobada no s'ha concretat cap proposta, Torra ha explicat que no hauria de ser incompatible ser funcionari i conseller de Comú al mateix temps o membre de qualsevol consell d’administració. Així mateix, els funcionaris acceptarien que es retallés la part corresponent del sou sempre que tinguin un salari digne.
Aquestes qüestions s’han afegit a la guia d’orientació i propostes per a la futura llei de la funció pública, un document que s’anirà ampliant en cada sessió amb els acords presos. El text també inclou la creació de la figura del funcionari interí i del personal laboral, la necessitat de definir la jornada laboral i de flexibilitzar les excedències i la proposta de tornar a definir les tasques de la comissió consultiva i de donar-li més rellevància

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte