Que Enclar aposta per una nova manera de fer i que sovint la cotilla del món polític no els encaixa no és cap secret. Tampoc ho és la seva obsessió, en el bon sentit del terme, evidentment, de buscar implicar la ciutadania en un projecte que vol intentar donar resposta als problemes del dia a dia dels ciutadans i defugir de les grans atraccions, massa sovint pensades per a lluir davant el turisme però que poc aporten al ciutadà de la Margineda, Santa Coloma i Andorra la Vella. I és precisament això, voler implicar la gent en la presa de decisions i  “no fer política des del despatx, sinó política des del carrer”, com apuntava la número dos de la llista, Olaya Losada, abans de l’inici de la primera reunió de poble a Andorra la Vella, és el que es va evidenciar ahir al vespre a la sala Consòrcia del Centre de Congressos.

Bé, això, i les ganes de reivindicar-se com a ciutadans normals i corrents i deixar clar, fins a tres vegades ho va repetir el cap de llista Sergi González, que qualsevol dels catorze membres de la llista que eren allà podien haver anat al capdavant i que, de fet, qualsevol de la setantena de persones que van desafiar les cues per ser presents a la reunió podrien haver format part també de la candidatura. “Sergi González Camacho. No soc de cal res d’Andorra la Vella, però estic orgullós que els meus pares als anys seixanta vinguessin aquí”, asseverava el líder de la candidatura, i confessava, per a aquells que no ho sabessin, i entre aplaudiments de la sala, que “he venut mitges i sostenidors a la merceria Toti de la meva tieta”.

Gent propera i al mateix temps agraïda. I és que sense tenir-ne obligació González va demanar disculpes als excònsols Francesc Xavier Mora i Manel Blasi, a qui el candidat taronja havia acusat al debat televisiu de gastar i gastar i endeutar la corporació, i els va agrair precisament la seva acció perquè “gastar en equipaments i instal·lacions per a la parròquia no és una despesa, sinó que és una inversió”.

Òbviament, i tornant al que la cotilla política entén com a reunions de poble, de propostes n’hi va haver, i especialment sobre aquelles qüestions que, com l’habitatge, “preocupen tothom” i sobre “cohesió i comunitat”, una de les dèries, també en el bon sentit, d’Enclar. Propostes desgranades pels diferents candidats després de fer participar els presents en un petit joc, responent un breu qüestionari sobre cada un dels temes a través del mòbil.

Ajudes directes i el programa Reviu per posar pisos al mercat, en el cas de la problemàtica de l’habitatge, i el compromís de “treballar per les llars d’Andorra i no per les seves atraccions i perquè la Margineda, Santa Coloma i Andorra la Vella segueixin sent casa nostra”, com va exposar Marc Torrent, o l’aposta per una parròquia més verda, amb refugis climàtics i places vives, defensada pel número tres, Jordi Cabanes, per a qui “l’efecte Enclar ja es comença a notar, després que aquesta setmana misteriosament han desaparegut els salts de l’avinguda d’Enclar”. Un efecte que la coalició de Concòrdia, Partit Socialdemòcrata i Somveïns vol traslladar també a la gent gran, en recuperar l’abandonada app del Comú o en desenvolupar el pla parcial perquè l’Estadi Comunal sigui de la corporació i no calgui pagar lloguer.