Gairebé fan el ple. I és que de les 57 possibles, 42 parlamentàries i exparlamentàries s’han adherit a la xarxa de dones parlamentàries que s'ha constituït aquesta tarda. Segons la presidenta, la subsíndica, Sandra Codina, “un èxit francament”. I estan obertes que més dones s’hi puguin afegir. El comitè executiu està integrat per cinc dones, tres de les quals surten de la sindicatura, un cop escoltada a la Junta de Presidents. I el conformen, a més de Codina, Maria Àngels Aché com a vicepresidenta, i Susanna Vela com a vocal. A més, s'ha escollit per unanimitat com a secretària general, Sílvia Bonet i com a vocal, Mariona González, com a representació de les exparlamentàries. Serà el proper 30 de juny, coincidint amb el Dia mundial del multilateralisme quan tindrà lloc la primera assemblea de la xarxa i on s’establiran les primeres línies d’acció que es portaran a terme.
Segons ha explicat Codina, un dels objectius de la xarxa és poder incloure la perspectiva de gènere en els textos legislatius, però també es plantegen treballar braç a braç amb la societat civil, les associacions feministes i l’Institut Andorrà de les Dones (IAD). De fet, la subsíndica ha destacat la importància de poder compartir l’experiència de les dones que les han precedit en la tasca parlamentària i considera que la xarxa farà possible “recuperar el saber de totes aquestes persones, d’aquestes dones parlamentàries que han viscut un context diferent del nostre però que han fet realitat el que és Andorra avui en dia”.
Per la seva banda, Bonet ha posat en relleu que ja en la legislatura del 2011-2015 va ser la primera vegada que Andorra tenia un parlament paritari. A parer seu, ja des de llavors es va generar tota “una sensibilitat” que va permetre “executar accions, promoure canvis i millores en pro de la igualtat de gènere”. Així, ha recordat que ja en aquells moments es reunien i es van proposar accions i canvis que amb el temps van anar evolucionant a poc a poc.