Diari digital d'Andorra Bondia
La candidata d’En Comú per Encamp, Laura Mas.
La candidata d’En Comú per Encamp, Laura Mas.

Laura Mas: “Tenim molt clar quin Encamp volem i serem molt efectius des del minut 1”


Escrit per: 
M.P.A. / Foto: M.P.A.

En Comú per Encamp es presenta com la llista de la solidesa i l’experiència. La seva cap de llista, Laura Mas, acumula quatre anys com a consellera del Comú i no entén que la continuïtat estigui renyida amb el progrés. De fet, considera que no només la seva, sinó les altres candidatures, totes, volen el progrés de la parròquia. La diferència és que el progrés que postula va començar fa vuit anys i ara ha de seguir.

Què l’ha portat a encapçalar la llista d’En Comú?
He estat quatre anys com a consellera del Comú. Sincerament, fa quatre anys no pensava pas que seria la número 1. Només vaig ficar dues condicionants per ser-ho: continuar amb el projecte de la reactivació econòmica d’Encamp i el Pas de la Casa i estar acompanyada d’un bon equip. Quan es van complir les dues condicions no em va quedar més remei que acceptar. 

Quines són les bases de la solidesa de la candidatura que vostè ha dit reiteradament?
Venim de quatre anys de treballar amb un horitzó. El tenim molt definit i és molt concret. Per responsabilitat, el que no podíem era deixar al calaix tota aquesta feina. Per això, amb el pla de reactivació vam acordar tots els grups del Comú firmar un conveni perquè passés el que passés el tiraríem endavant. No veiem una altra manera per reactivar la parròquia. No pot ser que cada quatre anys les directrius puguin canviar. Hem encetat moltes iniciatives i ara s’han de tirar endavant.

A vegades dir continuïtat és contrari de progrés. 
La continuïtat no és negativa. Al final és impossible que tinguis un projecte únicament per quatre anys. Nosaltres els polítics sabem quan entrem i quan acabem el mandat, però els projectes continuen. Per tant, evitar parlar de continuisme per a mi és un error. Fa que la parròquia no prosperi.
Si durant vuit anys hem estat treballant en molts aspectes i comencem a ser referents en la part esportiva, la qualitat del territori, l’embelliment dels nuclis tradicionals, de les avingudes. Canviar tot aquest enfocament i tota aquesta inversió i esforços polítics, tècnics i de l’administració cada quatre anys fa que ens estiguem estancant i sigui molt complicat avançar. 

El PS+I es presentava com l’única llista progressista, vosaltres ho sou?
Per a mi és un error, és un eslògan electoral. Qualsevol llista que es presenti el que vol és que la parròquia progressi. Jo no entendria presentar-me en una llista sense pensar en el progrés de la parròquia. 

Quines són les prioritats per a la parròquia?
Per a mi no pots reactivar una parròquia fent només una acció. A Encamp, hem de passar de ser una ciutat dormitori a una ciutat residencial amb qualitat, on hem de fomentar el comerç de qualitat, el turisme familiar, cultural i esportiu. I al Pas de la Casa hem d’anar de la mà de la part privada, hem de seguir fomentant la part comercial, seguir sent un referent a nivell de la neu i promoure les estades esportives de clubs d’elit que venen a les nostres instal·lacions perquè fan entrenaments en alçada. Estem tancant convenis amb clubs importants.

Parlant de la neu, l’acord amb Saetde s’ha de millorar? 
L’acord d’intencions era un cor de bones intencions que ens va portar a signar un acord d’inversions que beneficien Encamp per vàries raons. Una, perquè Saetde passava a gestionar una part del hold i la planta superior del Funicamp, hi va destinar una bona quantitat a condicionar aquesta zona que li va donar molt valor afegit. Es va negociar que afegiria deu cabines al Funicamp i ara vam negociar que el Comú rebria més aportació per cada passatger. L’acord ha estat totalment positiu per Encamp.

Què és el que més valora dels vuit anys de gestió?
Els primers quatre anys jo no hi era. Va ser un mandat complex  perquè la situació financera era molt complicada. Fins a l’últim any no es van poder fer inversions, però ja es va començar a marcar la línia cap on havíem d’anar. Es va fer Prada de Moles. Gràcies a això tenim el Futbol Club Andorra que està jugant a les instal·lacions. Tenim unes instal·lacions que donen cabuda al Futbol Club Encamp, als campus. I en aquest mandat del qual he format part vam prendre la decisió que fos una empresa externa la que ens fes una diagnosi de la parròquia i ens digui cap on hem d’anar i com. 

Del Prat Gran ja hi ha una decisió presa.  
Quan vam tenir el problema damunt de la taula, l’opció va ser salvar-lo. És el nucli de germanor de la parròquia. Havíem de buscar alternatives. Busquem fer un parc multifuncional. Volem aprofitar els més de 4.000 metres quadrats de cessió i volem fer un contracte amb el terreny que hi ha just al darrere de la carretera per poder aconseguir un parc d’uns 10.000 metres quadrats i fer aparcaments, serveis i encabir-hi tot el que sigui lleure i esports. 

Heu notat desànim en els comerciants? I no només per les obres. 
És cert que ha estat complicat fomentar el comerç perquè la gent fa vida en altres llocs. D’aquí que volguem deixar de ser una ciutat dormitori, perquè el que volem és que la gent hi faci vida, compri. Amb el ministeri de Cultura, seran 60 els treballadors que faran vida a Encamp. Amb els  privats hem d’anar de la mà i asseure’ns en una taula amb els comerciants i junts tirar endavant. 

Què té la seva candidatura que no tenen les altres tres?
És una candidatura sòlida, amb gent amb molta experiència, anem en una sola direcció, estem molt estructurats. Serem molt efectius des del minut 1. Tenim molt clar quina és la parròquia que volem. Perquè ara la parròquia podria fer un punt i a part si després de vuit anys es canvia. 

Com li agradaria que fos la parròquia d’aquí a quatre anys?
Haurem de fomentar els nuclis tradicionals d’Encamp fomentant l’atractiu que ja tenen, fomentant el vessant cultural. M’agradaria veure el museu de l’automòbil, un ministeri a Ràdio Andorra, el de Cultura ja està fet, l’embelliment d’Encamp i potenciant la part de qualitat, residencial amb fires, mercats, mercat de Nadal. Que la gent s’hi senti a gust, amb ganes de viure-hi, de comprar, de passejar-se amb els seus fills. 

Laura Mas: “Tenim molt clar quin Encamp volem i serem molt efectius des del minut 1”

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte