El cap de Govern, Antoni Martí, no va voler desvelar la incògnita dimarts a preguntes dels mitjans de comunicació, però sí que ho va fer ahir en la reunió de cònsols i a la junta de presidents de grup parlamentari. Les properes eleccions comunals se celebraran el diumenge 13 de desembre. 
De fet, tal com va explicar ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca, les dates possibles eren només tres: el 6, el 13 o el 20 de desembre. Segons va indicar el ministre, el cap de Govern ha optat per donar a conèixer aquesta data amb “certa antelació” perquè “el calendari és prou ajustat”, i d’aquesta manera els diferents grups polítics disposaran de més temps per preparar la contesa electoral. El calendari electoral s’obrirà el 28 d’octubre amb el decret de convocatòria de les eleccions (segons la legislació aquest decret i la fixació de la durada de la campanya s’han de fer entre 30 i 40 dies abans de les eleccions). 
D’aquesta manera, les candidatures es podran presentar fins al dimecres 4 de novembre a les dotze del migdia, és a dir cinc dies hàbils després de la convocatòria dels comicis. La campanya electoral s’iniciarà el diumenge 29 de novembre a les 12 del migdia i durarà fins al divendres 11 de desembre a les 12 de la nit, fet que vol dir que tindrà una durada de 13 dies i mig. Cinca va manifestar ahir que les eleccions comunals no alteraran el “full de ruta” del Govern per aplicar el programa demòcrata.