Diari digital d'Andorra Bondia

Les llistes anti-Grifols no poden arraconar el projecte


Escrit per: 
A. D. / Foto: BonDia

Podria haver estat un ambient més exultant, el de la concurrència aplegada per seguir els resultats d’Andorra Endavant en un hotel escaldenc, atenent-se exclusivament als resultats de la llista nacional. No obstant això, regnava cert ambient de decepció, no per esperada menys contundent, a la vista dels resultats de les candidatures territorials. Similar situació entre els candidats de PS+X’Ordino. “Teníem una candidatura potent, però ens ha restat més del que pensàvem Andorra Endavant”, apuntava el cap de llista, Jean-Michel Armengol. Especialment en el tema de Grifols, puntualitzava: “Hi ha una clara majoria del poble d’Ordino que està en contra del projecte, però en haver-se dividit en dues candidatures”, aquesta oposició s’ha vist clarament perjudicada, analitzava. 
L’anvers de tot plegat, és clar, els claríssims guanyadors. “Estem molt contents. Ha estat un frec a frec però hem aconseguit passar el nostre missatge sobre el centre de recerca en immunologia”, valorava la  cap de llista d’ACO+Demòcrates+Liberals d’Andorra, Berna Coma, que tornarà a ser consellera general. Amb petita pinzellada d’autocrítica: “Penso que el projecte no ha estat ben explicat”, però també que “s’ha fet molta demagògia” al seu voltant i hi ha hagut “manca d’informació”. Amb tot, “tirarà endavant, com Déu mana”. Tot i que, recordava, “tenim altres temes molt importants a la parròquia, com els de l’agricultura i ramaderia, infraestructures o la cultura”
Tornant a Andorra Endavant, no es va veure confirmat, per aquesta banda, aquella flaire que apuntava a un vot amagat que els seria favorable. Jordina Bringué, que encapçalava la d’Ordino, reconeixia que “era molt complicat competir amb forces polítiques que porten molts anys treballant”. La lliçó? “Hem de continuar treballant, no ho hem de deixar i ja veurem quines possibilitats tenim de cara a les pròximes eleccions”, en les quals, admetia, no acaba de tenir clar en aquest moment si continuarà o no en l’aventura, personalment parlant: “No ho sé, ho hem de valorar i hem de continuar lluitant”. 
En tot cas, un dels reptes és seguir batallant contra el projecte Grifols, que “serà un impacte per a Andorra, però està a les mans del poble i nosaltres no hi podem fer res”. S’hauria pogut treballat conjuntament amb la candidatura de PS+X’Ordino? Potser, però en realitat, ho veia difícil.
Sobre l’altre pacte, el que sí es va materialitzar, entre els progressistes i els d’Enric Dolsa, Armengol, preguntat si s’ha entès, tornava a argumentar que “és que si no, eren quatre candidatures a Ordino, imagineu-vos el resultat llavors”.  

 

Ordino
Grífols

Compartir via

Comentaris: 3

Comentaris

El referendum s'haurà de fer si o si... si no haurem de fer saber als senyors de la UNESCO o a Brusel·les el que estan fent amb Ordino Reserva de la Biosfera...
Sent Ordino reserva de la Biosfera i la construcció una de les activitats més perjudicials, us haurieu de replantejar aquest projecte del laboratori a una zona verda d'esbarjo i les construccions de luxe, esteu jugant amb foc...
La culpa potser es de certes aliances que vau fer i que no eren benvingudes i no d'Andorra Endavant...

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte