Diari digital d'Andorra Bondia
Oliver Alis.
Oliver Alis.

Les queixes i les retencions van fer retirar la mitjana enjardinada


Escrit per: 
Redacció/Foto: Facundo Santana

El Govern va decidir retirar la mitjana enjardinada que s’estava construint a la carretera General entre la carretera secundària de Fontaneda i la rotonda del riu d’Aubinyà després de “rebre un ampli espectre de posicionaments” i també “com a conseqüència directa de l’experiència constatada els primers caps de setmana de la temporada d’esquí”. Així ho indica el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, en una resposta escrita a una pregunta formulada pel conseller general de Terceravia-Unió Laurediana, Oliver Alis.

Torres exposa que dins del procés d’informació pública de l’obra de creació d’una voravia a la CG-1 a la zona del cementiri de Sant Julià de Lòria es va enviar un exemplar del projecte al Comú de Sant Julià de Lòria, com és habitual en aquests casos. Davant d’aquest projecte, la corporació laurediana va sol·licitar al Govern modificar la distribució de carrils inicialment prevista en aquest tram, una petició que l’executiu va acceptar. En concret, el Comú va demanar habilitar dos carrils descendents (en sentit Espanya) i un d’ascendent (en sentit al poble de Sant Julià de Lòria), aquest últim amb un carril bici adjacent. A més es va proposar que els sentits de circulació estarien separats per una mitjana enjardinada. Aquesta decisió va ser presa pel consell de ministres del 30 d’abril i el titular del ministeri va informar per carta, amb plànols inclòs, l’acord acordat al cònsol major lauredià. 
En compliment d’aquest acord, l’empresa adjudicatària de les obres va procedir a executar els treballs, és a dir, la mitjana enjardinada entre els dos sentits de circulació. A mitjans de desembre, aquesta mitjana es trobava en curs d’execució. Va ser durant la primera meitat del mes de desembre quan es va decidir reconsiderar l’esquema viari adoptat arran dels motius indicats anteriorment i, per tant, retirar la mitjana i implantar dos carrils per a cada sentit de circulació. Aquesta distribució, indica Torres, permet una gestió dels carrils “més oberta, amb menys restriccions”. Mobilitat va estar d’acord amb la mesura i va limitar la velocitat a 50 quilòmetres per hora, i davant d’això el Govern va donar instruccions de retirar ràpidament la part de mitjana que s’havia construït.

queixes
retencions
mitjana enjardinada

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte