Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, el dia que va presentar el text.
El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, el dia que va presentar el text.

Les recusacions de batlles i magistrats no admeses o desestimades, sense cost


Escrit per: 
Redacció / Foto: SFGA

La no-admissió a tràmit o la desestimació d’una demanda de recusació de batlles i magistrats no comportarà finalment cap cost a la part que la presenti. Així serà després que durant el treball en comissió del projecte de llei qualificada de modificació de la Llei qualificada de la Justícia s’hagi acceptat l’esmena presentada pel grup parlamentari demòcrata i pel de Ciutadans Compromesos per tal de suprimir aquesta possibilitat.

I és que el projecte de llei entrat a tràmit per l’executiu establia que en el cas d’inadmissió a tràmit s’imposessin les costes a la part que la va presentar així com també en el cas que la petició de recusació fos desestimada, a excepció d’aquells casos enx què “s’apreciïn circumstàncies que justifiquen un altre pronunciament”. A més, el text preveia la imposició d’una multa d’entre 1.000 i 6.000 euros en el cas que s’apreciés “mala fe o temeritat”.

D’altra banda, amb el projecte de llei es millora també el règim del comís, a la vegada que es mantenen i es reforcen les garanties de les parts. Així mateix, i després de rebutjar les esmenes per suprimir aquest canvi de Terceravia i PS, el text amplia els supòsits susceptibles de ser jutjats pel procés d’ordenança penal a infraccions més greus que fins ara estaven excloses, com poden ser delictes majors socioeconòmics, delictes majors associats al tràfic de drogues i a delictes majors de blanqueig de capitals. El procés, que haurà de comptar amb l’acord de la víctima, només es podrà aplicar en aquells casos en què la pena màxima prevista per aquests delictes sigui d’entre quatre i vuit anys.

Cal recordar que amb el text es busca millorar el funcionament de l’administració de Justícia. Així es crea les figures de vicepresident de la Batllia i de secretari judicial adjunt a la vegada que es modifica l’estatut dels membres del CSJ i de batlles i magistrats.

justícia
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic