El consell de ministres va aprovar ahir la resolució de la subhasta d’emissió de deute públic que es va obrir fa tres setmanes per un valor de 125 milions d’euros després que, segons va explicar el ministre de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover, s’hagués rebut peticions per fins a 176,4 milions d’euros, és a dir, un 141%. El ministre, que va recordar que es tracta d’una emissió a dotze mesos amb un interès del 0,5% i que servirà per fer front a les despeses derivades de la crisi sanitària de la Covid-19, va celebrar que “la resposta dels ciutadans ha estat molt positiva”, ja que més del 90% de les peticions dels bancs han estat per a clients finalistes. 
D’altra banda, Jover va informar d’una nova pròrroga de les autoritzacions d’immigració dels temporers que són encara al país, en aquest cas fins al 15 de juny. A diferència, però, de les pròrrogues anteriors, on els permisos es renovaven automàticament, ara els titulars d’aquestes autoritzacions hauran de fer la renovació de les mateixes de forma presencial a Immigració, mesura que s’adopta amb “l’objectiu de poder conèixer amb més detall el nombre de temporers que tenim al país”, tal com va destacar el ministre.
Jover va anunciar també una “flexibilització” dels llindars per accedir a l’ajut econòmic ocasional per a propietaris de locals comercials o habitatges de lloguer que hagin vist reduïts els seus ingressos per la crisi sanitària, amb l’objectiu que “més propietaris s’hi puguin acollir”. Així, si fins ara la forquilla d’ingressos havia de ser de 24.000 euros anuals per persona individual i de 40.000 euros per unitat familiar, ara aquests imports s’han incrementat fins als 48.000 i 54.000 euros respectivament.
Finalment, i coincidint amb l’obertura de nous sectors econòmics de dilluns vinent, Jover va informar que el servei de Tràmits de Govern recuperarà el seu horari habitual de dilluns a dijous de vuit del matí a cinc de la tarda i divendres de vuit del matí a les tres de la tarda. A més, i tot i que “és recomanable”, ja no serà necessari demanar cita prèvia. També canvia l’horari d’atenció del número 188, que ha rebut més de 50.000 trucades des de la seva posada en marxa a mitjans de març, que passarà a ser de les vuit del matí  a les cinc de la tarda.