Diari digital d'Andorra Bondia
Judith Pallarés, Maribel Lafoz i Josep Maria Cabanes, en la compareixença d’aquesta tarda per valorar el procés de primàries.
Judith Pallarés, Maribel Lafoz i Josep Maria Cabanes, en la compareixença d’aquesta tarda per valorar el procés de primàries.

Liberals tanca files


Escrit per: 
M.S./ Foto: Facundo Santana

Amb una compareixença conjunta de la secretària general de la formació, Maribel Lafoz, i dels dos candidats a les primàries per escollir qui encapçalarà la llista nacional del partit en les pròximes eleccions generals, Judith Pallarés i Josep Maria Cabanes, Liberals d’Andorra ha volgut avui tancar files i evidenciar que no hi ha divisió a la formació i que les primàries “no deixen de ser un procés intern de partit”.

Amb tot, i després d’instar els mitjans de comunicació a “contrastar” les informacions, ja que “ens hem trobat amb notícies no del tot certes”, Lafoz, que ha reconegut que la renúncia de l’encara president del partit, Jordi Gallardo, “ha sobtat” perquè s’entenia “que era el candidat natural”, ha admès que les primàries “han generat bastant enrenou” al partit els darrers dies i “tensions” i moments en què les “emocions estan a flor de pell”, si bé ha insistit que “no cal buscar cinc peus al gat perquè en té quatre”. 

I és que per Lafoz, que ha reiterat la idea que “és un procés intern” per “afavorir la democràcia” i que un cop escollida la persona que encapçalarà el projecte liberal als comicis “anirem tots a l’una”, és una satisfacció i el partit està “molt content” de treballar en aquesta línia i d’“oferir a tots els militants l’oportunitat de ser cap de llista”.

Pallarés, que ha destacat que el país “no està gaire acostumat a aquest tipus de processos que haurien de ser normalitat dins les estructures dels partits”, ha explicat que la seva decisió de fer el pas endavant i presentar-se a les primàries va venir després que militants de la formació li ho demanessin arran de la demora de Gallardo, que tothom esperava que es presentés, a prendre la decisió. En aquest sentit, la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, ha assegurat que no es va preocupar de buscar cap signatura fins al dia que va comunicar al partit la seva decisió de presentar-se, dimecres de la setmana passada, dia en què precisament Gallardo va confirmar també la seva participació a les primàries. Pallarés, que ha negat “cap traïció” a l’encara president de la formació, ha explicat que van parlar amb Gallardo de com gestionar la situació i que van convenir que fos l’executiva qui es pronunciés, una opció, però, que ja no es va donar perquè dilluns Gallardo anunciava la seva renúncia.

Interpel·lada sobre les diferències entre ella i Gallardo, Pallarés, que igual que el president liberal ha reconegut que “segurament s’hauria pogut fer d’una altra manera”, ha admès que “segurament serien poques perquè venim d’una trajectòria similar, amb un projecte similar”, i ha apuntat que “hi haurà més diferències amb Cabanes”, si bé la voluntat de tots dos candidats “és fer créixer el partit i no dividir-lo”.

Així mateix Pallarés, que ha parlat de “molt respecte” i “una mica de llàstima” a l’hora de valorar la renúncia de Gallardo, amb qui “portem 20 anys fent política junts”, ha defensat com ha “ha funcionat l’encaix a Govern” i ha assegurat que en aquest aspecte “no hi haurà la diferència”.

Per la seva part, Cabanes, que ha destacat que cada vegada que hi ha hagut eleccions se li ha proposat, la darrera fa tres anys i mig, i que per la seva situació laboral “en unes he pogut dir sí i en altres no”, ha explicat que quan Gallardo va renunciar a les primàries va ser quan es va “obrir la porta a una altra persona” i que va ser aleshores quan des de l’executiva se li va demanar de presentar-se, una afirmació que ha matisat més tard Lafoz afirmant que l’executiva ha de fer gala “de neutralitat total en el procés” i que no té la missió de promoure candidats, que això va ser un tema de la militància, sinó d’estar a “disposició de tots per al que necessitin”.

El president de la Federació Andorrana de Caça i Pesca, que ha assegurat que és “home de partit” i que segueix “la disciplina” d’aquest, ha defensat també la tasca de la formació al Govern de coalició, un executiu “espectacular” i que “ha estat a l’altura” a l’hora de donar resposta a la pandèmia, i ha advocat per “no desmuntar quelcom que funciona”.

Així mateix, Cabanes, que ha destacat que la formació en els seus més de trenta anys d’història “les ha vist de tots colors”, ha manifestat la seva voluntat de treballar per fer créixer el partit i mirar de retornar-lo al moment que va viure durant els deu anys de Govern de Marc Forné. I en aquest sentit, ha incidit que la formació “no creixerà si no hi ha representants de tots els àmbits de la societat i de totes les edats”.

Cabanes s'ha mostrat també partidari de no deixar perdre la figura de Gallardo, un actiu dins el partit, i ha assegurat que “el que no ens podem permetre en un país de 80.000 persones és jubilar polítics joves com Gallardo o la mateixa Pallarés”.

Liberals tanca files

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Però la dita no era "buscar TRES peus al gat" ?????? A ca els Liberals són 5 peus !!! Això no pot anar bé de cap manera !!!!.... impossible que puguin governar res de res !!! Com a molt, gestionar una gatera ?????.... així podran anar comptant potes !!!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte