Diari digital d'Andorra Bondia
Eva París, Josep Maria Cabanes i Pere Cerqueda, ahir a la frontera hispanoandorrana.
Eva París, Josep Maria Cabanes i Pere Cerqueda, ahir a la frontera hispanoandorrana.

Liberals vol que Interior tingui un “estatus especial” dins el Govern


Escrit per: 
V.G.P. / Liberals

Liberals proposa que el ministeri d’Interior formi part d’un “estatus especial” dins l’administració pública, perquè els cossos especials, com policia, bombers i agents penitenciaris, tinguin una millor graella salarial i atribucions. “Són persones que cada dia surten al carrer i poden jugar-se la vida”, ha considerat aquest matí el cap de la llista nacional, Josep Maria Cabanes, que ha afegit que “no és el mateix treballar en un despatx que detenint un delinqüent o apagant un incendi”. En aquest sentit, va informar que tots els col·lectius amb els quals la formació s’ha reunit els últims dies els han dit el mateix, que “hem de recuperar la seguretat que teníem abans i dotar els agents de tot el que calgui”. A més, ha observat que en els últims temps els cossos especials han anat “perdent autoritat”, fet que ha vinculat directament amb l’evolució del país i l’arribada de milions de turistes cada any. 

D’altra banda, Cabanes també ha denunciat la manca d’efectius actuals i per posar un exemple ben visible s'ha desplaçat amb el seu equip fins a la frontera hispanoandorrana: “Som aquí, a l’entrada sud d’Andorra i veiem que només hi ha un carril obert. Si tinguéssim més efectius, obriríem els quatre carrils, donaríem més fluïdesa al trànsit i no es farien tantes cues”, ha assenyalat.

Pel que fa a l’acord d’associació amb la Unió Europea (UE), des de Liberals han insistit que el manteniment de les quotes d’immigració i els controls a les fronteres són dues “línies vermelles”. “Andorra és un país d’acollida i sempre hem sigut molt escrupolosos perquè totes les persones que venen estiguin ben ubicades i tinguin una vida digna. Si se’ns desmadra, no les podrem atendre totes”, ha avisat el candidat a cap de Govern. Així mateix, ha asserit que “som un país petit amb unes capacitats limitades i no hi podem viure 300.000 persones, perquè no hi ha suficients escoles, recursos sanitaris o capacitat a la presó [...] Són paràmetres que a la Unió Europea se’ls ha d’explicar molt bé perquè entenguin que som com som”. 
 

No hi ha fractura
En relació amb el suport públic al PS + Agrupament Encampadà que va mostrar la setmana passada l’exmembre del comitè liberal a Encamp Sergi Alís, Cabanes ha assegurat que el partit no està fracturat i que Alís ja va dimitir com a vicepresident de l’executiva i, per tant, “pot fer el que vulgui”.  “Nosaltres seguim la línia que ja vam marcar en el seu dia i que és asseure’s amb Demòcrates per trobar fórmules que assegurin la governabilitat, que és el que vol la ciutadania”, va indicar. I és que justament aquest acord amb la formació taronja per concórrer plegats en algunes circumscripcions és el que va fer dimitir Alís que ara demana “un canvi de rumb”  a la parròquia i, de retruc, el vot socialdemòcrata.

Andorra
eleccions
liberals
seguretat
Duana
policia
bombers

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte