Diari digital d'Andorra Bondia
Exterior del centre penitenciari de la Comella.
Exterior del centre penitenciari de la Comella.

Licitada la contractació de quatre agents penitenciaris


Escrit per: 
Redacció/Foto: Agències

El Govern va acordar ahir la convocatòria per a la contractació de quatre agents per a Institucions Penitenciàries, segons va informar el ministre portaveu, Jordi Cinca, que va destacar que la licitació respon al compromís del Govern de dotar aquest cos de més efectius per fer front a les noves tasques i reptes exigits en l’àmbit professional, entre elles la cobertura de tots els torns laborals diaris durant les 24 hores al llarg de l’any. 
El ministre va recordar que a dia d’avui està en marxa el període de formació de la 29a promoció, amb un total de 7 agents, que està previst que estiguin operatius a finals d’aquest any. I va precisar que de les 11 places, 6 són de nova creació mentre la resta es convoquen per cobrir vacants. Actualment la plantilla de l’àrea penitenciària està composada per un total de 62 places, 15 de les quals de comandaments de diferents graus i 48 d’agents.
Els interessats en optar a alguna d’aquestes places poden presentar la seva candidatura fins el 17 d’octubre vinent. Per accedir a la convocatòria cal tenir la nacionalitat andorrana, tenir entre 21 anys i 45 anys, posseir el títol de batxillerat o un diploma equivalent, i no trobar-se inhabilitat o suspès per a l’exercici d’ofici o càrrec mitjançant una resolució judicial ferma.
D’altra banda, el consell de ministres va donar llum verda a la modificació del reglament de sistemes de compensació per introduir alguns aspectes que van quedar pendents en la modificació feta el juliol passat.
Amb el canvi s’adequa la retribució de les guàrdies de l’àrea de Medicina Legal i Forense al seu funcionament específic. Així, mentre que anteriorment els imports s’havien definit per setmana, amb el nou text es compensaran per dia, diferenciant aquelles que tenen lloc en dies laborables d’aquelles que són en dissabte, diumenge o dies festius. També es corregeixen alguns errors detectats en l’anterior modificació.

licitada
contractació
quatre
Agents
penitenciaris

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte