Diari digital d'Andorra Bondia
El director de l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic, Carles Miquel, aquesta tarda.
El director de l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic, Carles Miquel, aquesta tarda.

Llum verd perquè les estacions de servei tinguin carregadors


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

El Govern ha aprovat avui el reglament relatiu a la transmissió d’energia elèctrica d’un abonat a tercers, text que desenvolupa la Llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic (Litecc) i que obre la porta que estacions de servei o aparcaments, entre d’altres, puguin disposar d’aparells de recàrrega de vehicles elèctrics.

Així ho ha explicat avui el director de l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic, Carles Miquel, que ha precisat que el reglament té com a objectiu definir les condicions de facturació per part del transmissor a l’usuari final, així com clarificar l’abast dels casos excepcionals previstos. Miquel ha defensat la importància del reglament, ja que d’una banda permet complir amb els objectius establerts per l’Executiu en matèria de transició energètica i lluita contra el canvi climàtic, i de l’altra, acompanyar el sector privat en l’aposta per a la diversificació i obertura de nous mercats i oportunitats econòmiques.

D’aquesta manera, segons ha detallat el director de l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic, el reglament preveu que la facturació ha de ser d’un import just i transparent del servei auxiliar prestat per l’abonat al tercer. A aquest efecte, només són repercutibles en la definició de les tarifes unitàries els costos relatius a la potència i al consum d’energia elèctrica, l’amortització de l’aparellatge necessari a la transmissió així com també, perquè “hi hagi cert interès”, les despeses generals i el benefici industrial del transmissor. El transmissor resta obligat a justificar les condicions de facturació i els conceptes, sempre que l’usuari final així li ho requereixi.

En els casos en què la facturació s’efectuï en funció del temps, les fraccions de temps per a la facturació no podran ser superiors a 15 minuts. Sempre que la instal·lació ho permeti, el transmissor informa l’usuari final de la quantitat d’energia consumida.

llum verd
estacions de servei
carregadors

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte